Ökopraktikák

Hogyan készítsünk házilag ételízesítő krémeket?

Egyre többen készítik el otthon az ételízesítő krémeket, ivóleveket a bolti termékek helyett. Így ellenőrizhetjük az alapanyagok minőségét, és biztosak lehetünk abban is, hogy adalékanyagoktól és ízfokozóktól mentes ételeket készültek a családnak.

Ha szeretsz a konyhában tevékenykedni, kísérletezni, akkor nagyszerű lehetőség saját ízlésednek megfelelően átmenteni a nyár ízeit. A szerencsésebbeknek a megtermelt, de legtöbben a megvásárolt zöldségekből tudjuk megőrizni azok ízeit és tápanyagait, és a  családot is bevonva  közös programnak is beillő tevékenység lehet a házi öntetek, ételízesítő krémek elkészítése.

Tojásfestés természetes anyagokkal

Manapság már nagyon gyakori tojásfestési eljárás az üzletekben elég olcsón megvásárolható mesterséges tojásfestékek használata.

Ezeknek a tojásoknak a fogyasztása nem ajánlott, káros lehet az egészségedre, mert a festékanyag bekerül a héj alá is!

Mit tegyünk kullancscsípés esetén?

Sajnos az enyhe tél után tavasszal a szokásosnál több kullancsra lehet számítani. Bár a kullancsok világszerte kb. 300 betegséget terjesztenek, ezekből szerencsére csak néhány veszélyes az emberre.

A kullancs terjesztette leggyakoribb betegségek

Így használd a kókuszolajat!

A kókuszolaj nagyon egészséges alapanyag a konyhában. Sütéshez, főzéshez ideális alternatíva.

Így lehetnek teljesen tiszták az edényeid!

A hatástalan vegyszerek és súrolószerek után nézzünk néhány filléres, környezet- és kézkímélő megoldást, amelyek valóban működnek!

Készíts otthon egészséges gumicukrot!

A gyerekek kedvence a gumicukor, de díszítésre is kiváló megoldás!  Az adalékanyag mentes elkészítéséhez csupán gyümölcsre, zselatinra, cukorra és egy fagyasztóba tehető nagyobb tálra vagy formára lesz szükséged