Testi egészségünk - Cikkek

A cikkcsoportok kiválasztásához használja a bal oldali termék menüt.

A megelőzés a leghatékonyabb megoldás az influenza ellen

Az influenza járványos, erősen ragályos, cseppfertőzéssel terjedő vírusos betegség, amely szövődményei révén számos halálos áldozatot is követel minden évben. Kezdeti tünetei elsősorban a láz, hidegrázás, borzongás, rossz közérzet, fejfájás és izomfájdalom.

Az influenzát minden esetben ki kell pihenni!

Egy kis odafigyeléssel és néhány nagyon egyszerű praktikával megelőzhetjük a fertőzést, vagy legalábbis csökkenthetjük annak mértékét!

... és ha már baj van! Népi gyógymódok az influenza kezelésére

Képtalálat a következőre: „népi gyógymódok torokfájásra”

A népi gyógymódok jó segítőink lehetnek a vírusok legyőzésében. Erre néhány példa a teljessség igénye nélkül.

Méregtelenítő, fertőtlenítő módszer: olajrágás

Az olajrágás ősi módszer, amellyel a fokozhatjuk a méregtelenítést és fertőtleníthetjük a szájüregünket! Ez a fertőtlenítés nemcsak télen, a légúti megbetegedések kivédése szempontjából lehet fontos, hanem az év minden részében, a fertőzések és a fogínysorvadás elkerülése érdekében.

Hogyan készítsünk házilag ételízesítő krémeket?

Egyre többen készítik el otthon az ételízesítő krémeket, ivóleveket a bolti termékek helyett. Így ellenőrizhetjük az alapanyagok minőségét, és biztosak lehetünk abban is, hogy adalékanyagoktól és ízfokozóktól mentes ételeket készültek a családnak.

Ha szeretsz a konyhában tevékenykedni, kísérletezni, akkor nagyszerű lehetőség saját ízlésednek megfelelően átmenteni a nyár ízeit. A szerencsésebbeknek a megtermelt, de legtöbben a megvásárolt zöldségekből tudjuk megőrizni azok ízeit és tápanyagait, és a  családot is bevonva  közös programnak is beillő tevékenység lehet a házi öntetek, ételízesítő krémek elkészítése.

Befőzés Öko(natura) módra

Az egészséges táplálkozás elvei szerint jó, ha főként friss és nyers gyümölcsöket és zöldségeket az un. "élő táplálékot" fogyasztjuk, mert ezek a vitaminok és nyomelemek mellett sok biológiailag aktív anyagot un. enzimeket is tartamaznak.
Gyümölcseink egy részét, mint pl. eper, málna, sárgabarack, megy, szilva, stb... nem tudjuk mind frissen elfogyasztani, ha télen is szeretnénk élvezni a nyár finom gyümölcseinek ízét, szükséges a befőzés, fagyasztás - de nem mindegy, hogy hogyan!
Nagyanyáink a gyümölcsök tartósításához nagyon sok cukrot használtak, a befőtteket cukorszirupban tették el, a lekvárokhoz pedig kb. 1kg gyümölcshöz 0,5-1kg cukrot raktak a gyümölcs fajtája és a szokások függvényében.

Tippek a betegségmentes nyaraláshoz

A nyaralásnak az év legszebb időszakának kellene lennie, de ha nem vigyázunk, gyorsan megbetegedhetünk, és elillan a kellemes élmény. Sőt, egy idegenben beszerzett hólyaggyulladás, hasmenés vagy leégés pokollá teheti az utazást. Nézzünk néhány tipikus utazási betegséget és panaszt és tippeket arra, hogy üdülés alatt is fittek és egészségesek maradjunk.

Kapcsolódó kép

Allergia - korunk egyik népbetegsége

Az allergia civilizációs betegség, mely a közhiedelemmel ellentétben gyógyítható.

Kapcsolódó kép

Allergia, a szervezet túlzott védekező reakciója olyan anyagokkal szemben, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanának ki. Az ilyen anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyenek például a pollen, állati szőrök, atka, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, nehézfémek, stb. A környezetünkben egyre fokozódó mértékben jelenlévő vegyszerek, sugárterhelés, állandó stressz, illetve a megizmosodott mikrobák, (baktériumok, gombák, vírusok, paraziták) hatásainak kitéve az immunrendszer működése kisiklik.

Tanácsok a nyár legmelegebb napjaira

Biztosan tapasztaltad, hogy a nyár forró napjai mennyire megterhelik a szervezetet. Nehezen alszunk, kimerültek, kedvetlenek vagyunk ilyenkor. Nem véletlenül. A szervezetünk sok energiát fektet az ideális testhőmérséklet fenntartásába. Néhány egyszerű teendővel megkönnyíthetjük a munkáját:

Kapcsolódó kép

Alattomos megbetegítőnk: a Candida

A Candida gomba okozta Candida-betegség, vagyis a candidiasis a jóléti országokban szinte már népbetegség. Életmódunk, étrendünk következménye: rengeteg savasító ételt és finomított cukrot fogyasztunk, ezzel tökéletes táptalajt biztosítva a Candidának. Ezzel egyidőben a túlsúly és a cukorbetegség is terjed, melyek szintén hajlamosítanak a Candida fertőzésre.

Oldalak