Ételed legyen orvosságod, orvosságod
legyen ételed! - Hippokratész
A saját egészségünkre fordított
energia a legjobb befektetés!
Hogyan tudod a málnát, epret akár több napig is frissen tartani?
Beindult az eperszezon, nyomában a cseresznye, készülődik az áfonya, málna, aztán majd a szeder, ribizli. Az év ezen kivételes részében mindenki megpróbálja degeszre enni magát ezekből a finomságokból − és gondolom mindenki dobott már ki elfeledett, bepenészedett, megposhadt epret, áfonyát, cseresznyét a hűtőből. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie.
A megoldás a Grapefruitmag kivonat vagy ennek hiányában az ecet
Ha ugyanis ezeket a bogyós gyümölcsöket némi átöblítés után kb. 15 percre annyi vízben hagyjuk állni, amennyi épp ellepi őket, és ebbe a vízbe 5-10 csepp Grapfruitmag kivonatot vagy néhány evőkanálnyi ecetet is löttyintünk, majd konyharuhán, papírtörlőn megszárogatott finomságok több napig is kibírják erjedés, penészedés nélkül.
A Grapfrutmag kivonat természetes baktérium és gombaölő szuperfegyver, az ecet savas kémhatása is fertőtlenít és elébe megy az erjedésnek, romlásnak, penésznek.
Termékeink:
Senki ne aggódjon: Az általunk ajánlott Grepfruitmag kivonat nem tartalmazza a keserű ízanyagokat és az ecet íze sem marad meg a gyümölcsökben. A Grapefruit enyhén édeskés védőrétegét hagyjuk a gyümölcsre száradni, de ha ecetes ásztatást végeztünk, akkor még egy öblítés szükséges.
Fontos, hogy alaposan száradjanak meg utána, és úgy kerüljenek be a hűtőbe. Érdemes nagyobb, szélesebb tárolóba rakni bogyós gyümölcseinket, hogy némiképp szellősen legyenek, így biztosabb, tartósabb a hatás.
Eperjesi Klára fitoterapeuta