Ételed legyen orvosságod, orvosságod
legyen ételed! - Hippokratész
A saját egészségünkre fordított
energia a legjobb befektetés!
Reg-enoros lekvárok és savanyúságok
Sipos Zsuzsanna, vegyszerek használatát mellőző őstermelő, a Reg-enor diétát jól ismerő tagunk kísérletezte ki a receptúrákat. Elérhetősége: 0620/772-0589 Facebook:https://www.facebook.com/sipizsuzskreacio/
A szükséges kereskedelmi engedélyek birtokában készíti a "finomságokat" és remélhetőleg jövőre még tovább fog bővülni a kínálat....
Szabó Szigfrid feltaláló a termékek összetételét átnézte, megkóstolta, majd örömmel adta hozzájárulását, hogy ajánljuk a "bűnözés mentes" diétához
Várunk minden klubtagunkat és minden Reg-enorozót a Pécs Jókai utca 30 szám alatti üzletünkbe, de a törékeny portéka miatt a postázást és a futárszállítást egyenlőre nem tudjuk vállalni.
Milyen fajták kaphatóak és mennyiért?
Hogy készülnek és mit tartalmaznak? - olvasd a továbbiakat...
Rövid videó a készítés menetéről:
Zöldség lekvárok:
Sárgarépa lekvár
A terméseket szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után hámozom, darabolom és felteszem főzni a hozzávalókkal, puhára főzés után turmixolom és még egyszer a zselésítő anyaggal felfőzőm, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltőm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.
Összetevők: sárgarépa, eritrit, citrom, pektin, aszkorbinsav, borókabogyó
Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220 ml
Minőség megőrzési idő: 12 hónap
Tárolás: 14 -20 °C, felbontás után hűtőben
Sült sütőtök lekvár
A terméseket szennyeződéstől mosással történő megtisztítás után darabolom és megsütőm, majd a héj eltávolítása után turmixszolom és felteszem főzni a hozzávalókkal, forrás előtt hozzá adom a zselésítőt és felfőzőm, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltöm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.
Összetevők: sütőtök, eritrit, citrom, pektin, aszkorbinsav, fűszerek
Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220 ml
370g / 370 ml
Minőség megőrzési idő: 12 hónap
Tárolás: 14 -20 °C, felbontás után hűtőben
Cukkini lekvár fahéjas édesítőszerrel
A terméseket a föld és egyéb szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után hámozom, újra mosom és darabolom, majd az édesítőszer egy részével, a fahéj rudakkal, citrommal és vanília rúddal felteszem főzni. Puhára főzést követően bot mixerrel pépesítem és még egyszer a zselésítő anyaggal felfőzőm majd a frissen elmosott és forró vízben lévő üvegekbe töltöm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.
Összetevők:cukkini, eirtrit, citrom, citruspektin, fahéjrúd, vanília rúd
Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220ml
Minőség megőrzési idő: 12 hónap
Tárolás:14-20 °C, felbontás után hűtőben
Cukkini lekvár citromos édesítőszerrel
A terméseket a föld és egyéb szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után hámozom, újra mosom és darabolom, majd az édesítőszer egy részével, citrommal és vanília rúddal felteszem főzni. Puhára főzést követően bot mixerrel pépesítem és még egyszer a zselésítő anyaggal és az édesítőszer maradékával felfőzőm majd a frissen elmosott és forró vízben lévő üvegekbe töltöm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.
Összetevők: cukkini, eirtrit, citrom, citruspektin, vanília rúd
Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220ml
Minőség megőrzési idő: 12 hónap
Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben
Zöldparadicsom lekvár vaníliás édesítőszerrel
A terméseket szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után darabolom és turmixszolom, felteszem főzni a hozzávalókkal, a főzés befejezése előtt pár perccel hozzá adom a zselésítő anyagot, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltőm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.
Összetevők: zöldparadicsom, eritrit, citrom, zselatin, vanília rúd
Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220ml
Minőség megőrzési idő: 12 hónap
Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben
Zöldparadicsom lekvár édesítőszerrel
A terméseket szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után darabolom és turmixszolom, felteszem főzni a hozzávalókkal, a főzés befejezése előtt pár perccel hozzá adom a zselésítő anyagot, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltőm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.
Összetevők: zöldparadicsom, eritrit, citrom, citruspektin, aszkorbinsav, fahéjrúd, őrölt szegfűszeg, vanília rúd
Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220ml
Minőség megőrzési idő: 12 hónap
Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben
Savanyúságok:
Csalamádé vegyes vágott savanyúság
A terméseket többszöri mosás, amelyiknél szükséges hámozás után legyalulom, sózom és pár órát állni hagyom majd szűrőbe lecsöpögtetem és frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök.
Összetevők: uborka, különböző paprikák, zöldparadicsom, lila hagyma, vörös hagyma sárgarépa, só, eritrit, citrom leve, víz
Töltő tömeg /Kiszerelés: 240g / 370ml
Minőség megőrzési idő: 12 hónap
Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben
Csemege uborka
Az uborkákat sós vízben előmosom, majd egyenként átdörzsölöm és újabb mosás után a frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök.
Összetevők: uborka, só, eritrit, aszkorbinsav, fűszerek (bors, mustármag, koriander, kömény, babérlevél, kapormag), víz
Töltő tömeg / Kiszerelés: 400g / 720 ml
Minőség megőrzési idő: 12 hónap
Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben
Cékla szeletek
A terméseket többszöri mosás után hámozom, szeletelem és frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök.
Összetevők: cékla, eritrit, citrom leve, só, víz
Töltő tömeg / Kiszerelés: 300g / 720ml
Minőség megőrzési idő: 12 hónap
Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben
Cékla reszelt
A terméseket többszöri mosás után hámozom, lereszelem és frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök.
Összetevők: cékla, eritrit, citrom leve, só, víz
Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 370ml
Minőség megőrzési idő: 12 hónap
Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben