Ételed legyen orvosságod, orvosságod
legyen ételed! - Hippokratész
A saját egészségünkre fordított
energia a legjobb befektetés!
VEGA RECEPTÖTLETEK a REG-ENOR Kúrához - nem csak vegáknak
Elképesztő mértékben nő a Reg-Enor készítmény népszerűsége, mely a hozzá tartozó étrenddel alkot egy sajátos, jellemzően zsíralapú diétát. Igen ám, csakhogy a számos egészségügyi probléma esetén fényesen bizonyító Reg-Enor használata iránt egyre inkább érdeklődnek olyanok is, akik húsmentes táplálkozást folytatnak, egyszerűbben fogalmazva vegetáriánusok .
Itt a jó hír: számukra is van megoldás, odafigyeléssel, kreativitással! Az alábbiakban összeállított, kipróbált, működő receptekre a feltaláló, Szabó Szigfrid is rábólintott . Íme a „kiskapuk” amelyek segítségével mindezt el lehet érni hús és zsír nélkül is. Hogyan?
1kg vajból kb. 40 perc alatt készíthetünk kb. 700g mennyiségű ghít.
A vajat egy lábasban először közepes lángon olvasszuk fel. Aztán vegyük kicsire a lángot, és melegítsük tovább. Szép lassan forrjon, inkább csak kavarogjon, mint bugyogjon.
Időnként egy szűrővel vagy lyukacsos kanállal szedjük le a habot a tetejéről. Amikor a habképződés megszűnik, a ghí szép, áttetsző aranysárga színű lesz, készen vagyunk.
Egy szűrőbe tegyünk gézt vagy valamilyen sűrű szövésű anyagot, és óvatosan szűrjük át a ghít egy tárolóedénybe úgy, hogy a lábas aljára rakódott fehérje ne kerüljön bele. Zárható üvegekben vagy edényben tároljuk.
A ghí hűtés nélkül tárolható. A leszedett hab értékes anyagokat tartalmaz, de most a kúra ideje alatt nem fogyasztható.
Tönkölybúza kenyér házilag
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (bio, nem bio…)
- 50 dkg fehér tönkölyliszt
- 1,8 dkg friss élesztő
- 1 ek só
- 2ek ghí vagy zsír
- 5,5dl LANGYOS víz
Minden hozzávalót egy tálba rakunk és a víz hozzáadásával elkeverjük a hozzávalókat egy fakanállal. (Ha kevés a víz, pótoljuk). A tészta nokedli állagú legyen!
Kiolajozott kelesztő tálban 1,5 órát kelesztjük. Félidőben át szoktam mozgatni kicsit. (Újabb 3 perc.) A kelesztés utolsó 15 percében bekapcsolom a sütőt 250 fokra és beteszem egy nagyobb méretű jénai mélyebb felét. (A fehér kenyér pont fordítva sül, ott a mélyebb részt használom tetőnek, mert az keményebb tészta és magától is megáll.)
Fontos: ha nincs forróra hevítve az edény, menthetetlenül beleragad a kenyér! Szimplán átborítom a forró sütőedénybe. (3,5 perc) Ráteszem a tetejét és 45 percig rá sem nézek. Utána lekapom a fedőt, a hőmérsékletet 210 fokra veszem (32,5 másodperc) és 15 perc alatt szépen pirosra sül. Rácsra teszem hűlni.Nagyon fontos, hogy NE vágjuk fel forrón, mert kiáramlik az összes gőz a kenyérből és a vágás mentén „szalonnás” és száraz lesz!
A VEGÁK ESETÉBEN IS NAGYON FONTOS, HOGY MINDEN ÉTKEZÉSEKHEZ EGYÜNK 1-2 EVŐKANÁL GHÍT VAGY ZSÍRT!
REGGELI ÉS VACSORA ÖTLETEK:
- Kásák (rizs, kukorica, hajdina és köles).
Elkészítésük: ½ csésze kása, egy pici forró víz, annyi, hogy keverhető legyen, ehhez hozzákeverünk 1 evőkanál ghít és ¼ sárga grapefruit levet.
Pirítósra-
- - Gabonakolbász (cukor-, fruktózmentes).
- - Csirák (lucerna, retek, mustár, napraforgó, bab, borsó, brokkoli stb.). A mag csirákat lehet enni, nincs benne olaj, mert a magja felhasználta a növekedéséhez.
- - Saláták Ghível vagy zsírral és frissen csavart citromlevével.
- - Ghí vajas kenyér
- Padlizsánkrém:
1db padlizsánt 1/2-be vágunk, sütőben megsütjük, mikor kész, kikaparjuk a belsejét. Pár csepp citromlé, só, chili paprika por, hing (vagy hagyma) és petrezselyem hozzáadása után 1-2 evőkanál ghível turmixszoljuk.
- Pritamin paprikakrém:
2db pritamin paprikát egészben megsütünk, mikor kész, a magházat kivesszük. Hing (vagy fokhagyma), chili paprika por, bazsalikom, oregánó, só hozzáadása után 1-2 evőkanál ghível turmixszoljuk.
- Avokádókrém:
- 1-2 avokádóhoz 1db paradicsom. Pár csepp citromlé, chili paprika por, fokhagyma, só hozzáadása után és 1-2 evőkanál ghível turmixszoljuk. - Készíthetünk gyorsan villával megtört avokádó krémet is csipet sóval és pár csepp citromlével ízesítve, melyet ghi vajas pirítósra kenünk
- Paradicsomkrém:
2db paradicsom. Hing (vagy fokhagyma), só, chili paprika por, oregánó, bazsalikomot hozzáadása után 1-2 evőkanál ghível turmixszoljuk.
-Tojásrántotta zsírral vagy ghivajjal
Minden étkezés mellé fogyasszunk valamilyen zöldséget, mint paradicsom, paprika (erős, piros, tv), rukkola, bébi spenót, jégsaláta, zöld vagy lilahagyma, retek, káposzta, sárgarépa, karalábé, cékla stb.
EBÉD- VAGY FŐÉTKEZÉSI ÖTLETEK NEMCSAK VEGÁKNAK:
Brokkolikrém leves:
1db brokkoli, 2db sárgarépa, 1 db fehérrépa. A hinget (vagy fokhagyma), bazsalikomot, oregánót, chili paprika port, koriandert, római köményt, őrölt babérlevelet ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a megtisztított sárgarépát és fehérrépát. Felöntjük vízzel úgy, hogy ne lepje el. Mikor megpuhultak a zöldségek, levesszük a tűzről, össze turmixszoljuk és sózzuk. Tehetünk bele krutont. (A kenyeret kis kockákra vágjuk, sütőpapírra kiterítjük és megpirítjuk a sütőben.)
Bableves:
250 gr bab (pár órára beáztatjuk), 1-2db sárgarépa, 1db fehérrépa, ¼ zeller. A hinget (vagy fokhagyma és hagyma), köményt, őrölt babérlevelet, chili paprika port, őrölt koriandert, római köményt, petrezselymet ghívajon megpirítjuk, utána beletesszük az apróra vágott paradicsomot és paprikát, ezt megdinszteljük és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje a víz. Beleteszünk ½ csésze .ős búzát. Mikor megpuhult, sózzuk.
Zöldségleves:
Borsó, fehérrépa, sárgarépa, ¼ zeller, 1/4 karalábé, ¼ kelkáposzta. A hinget (vagy hagymát), 1 csipet borsika füvet, 1 csipet lestyánt, chili port, kurkumát, majoránnát, tárkonyt, szerecsendiót, petrezselymet ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket. Felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje. Mikor megpuhultak a zöldségek, sózzuk. Tészta helyett tehetünk bele krutont.
Spenótkrém leves:
1kg spenót. A fokhagymát, curryt, római köményt, reszelt gyömbért ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a spenótot, kevés vízzel felöntjük (mert össze fog esni a spenót). Amikor megfőtt sózzuk, turmixszoljuk. Hozzáadunk 250 ml rizstejszínt és annyi vizet, hogy leves állagú legyen. Visszatesszük a tűzre és 10 percig főzzük. Tehetünk bele krutont.
Spenót főzelék:
Ugyanúgy készül, mint a spenótkrém leves csak a végén nem öntünk hozzá még plusz vizet.
Babfőzelék, borsófőzelék, zöldbab főzelék készítésekor pirított rizs lisztet és rizs tejszínt ( növényi olaj mentest) használjunk.
EGYTÁL ÉTELEK nemcsak Vegáknak
Zöldségragus rizs-, durum-, vagy tönkölytészta
Kukorica, borsó, sárgarépa, cukkini vagy padlizsán (lesózva), fehérrépa. A rizstésztát megfőzzük és lecsepegtetjük. Közben a hagymát, fokhagymát, koriandert, római köményt, bazsalikomot, oregánót, petrezselymet, kurkumát, reszelt gyömbért ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket. Mikor megpuhultak a zöldségek, sózzuk és összekeverjük a tésztával.
Rántott zöldségek rizzsel:
1 csésze rizst megmosunk, közben a kurkumát, petrezselymet és curry levelet megpirítjuk ghín. Hozzáadjuk a rizst, pár percig pirítjuk, folyamatosan keverjük, felöntjük 2 csésze vízzel. A végén sózzuk.
Cukkinit, zellert egy kis zacskóba teszünk, sóval és chili porral megszórjuk, ghít teszünk rá, bezárjuk a zacskót, a hozzávalókat jól összekeverjük. ½ – 1 órát pihentetjük.
A levet, amit engedett, leöntjük róla és meghempergetjük kukoricapehelyben. Ghível kikent tepsibe tesszük és készre sütjük. Ehetünk hozzá aprított céklát és répát.
A rántott zöldségeket készíthetjük sült édesburgonyával. Ugyanúgy készítjük, mint a rizsest, de itt az édesburgonyát is beletesszük a zacskóba pácolódni a végén. A burgonyát nem hempergetjük bele a kukorica pehelybe, hanem sütő papírral kibélelt tepsibe tesszük.
Rizstejszínes cukkiniragu rizzsel vagy sült édesburgonyával:
A rizst vagy sült édesburgonyát ugyanúgy készítjük, mint az előző receptben.
A hinget, kurkumát, petrezselymet, oregánót, bazsalikomot ghín megpirítjuk, hozzá adom a felkockázott cukkinit. Mikor elkészült sózzuk.
Húsnélküli Töltött káposzta:
1 fej káposzta. A káposztából kivágjuk a torzsát és forró vízben 2-3 percig abáljuk. Egy villa segítségével kiemeljük a káposztafejeket és lefejtjük a külső leveleket. Hűlni hagyjuk. Ez alatt főzzünk meg 250 gr barna rizst, amit hagyunk kihűlni.
Közben elkészítjük a töltelékbe valót: Ghín megpirítunk rizslisztet, majoránnát, petrezselymet, őrölt köményt, fokhagymát és hagymát, őrölt babérlevelet, chili port, borsika füvet. Amikor megpirultak, hozzáadunk aprított paradicsomot és paprikát, ezután beletesszük a piros paprikát, hozzáadjuk a gabonakolbászt (cukor és fruktóz nélküli), adunk hozzá vizet és 3-5 percig főzzük. Amikor kész, rögtön hozzáadjuk a barnarizshez. Egy kicsit pihentetjük. Ez alatt egy nagy fazékban ghín pirítunk hagymát, őrölt köményt, majoránnát, őrölt babérlevelet, chili port, borsika füvet, majd hozzáadjuk az aprított káposztát és piros paprikát és kurkumát.
A töltelékeket megtöltjük és szorosan egymás mellé rakjuk. Felöntjük paradicsomlével (lehetőleg házi) és kevés vízzel. Letakarjuk, készre főzzük.
Húsnélkűli Töltött paprika:
Ghín megpirítunk rizs lisztet, majoránnát, petrezselymet, őrölt köményt, fokhagymát és hagymát, őrölt babérlevelet, chili port, borsika füvet.
Amikor megpirultak, hozzáadunk aprított paradicsomot és paprikát, ezután beletesszük a piros paprikát, hozzáadjuk a gabonakolbászt (cukor és fruktóz nélküli), adunk hozzá vizet és 3-5 percig főzzük.
Amikor kész, rögtön hozzáadjuk a barnarizshez. Beletöltjük a kicsumázott paprikába, a maradék töltelékből kis gombócokat formálunk és a paprikák mellé tesszük. Felöntjük paradicsomlével és készre főzzük.
Rakott rizses lecsó:
2 bögre rizst megfőzünk, sózzuk. 2 db cukkinit ghín megpirítunk, amikor elkészült, a tepsit ghível kikenjük, lerakunk egy réteg rizst, aztán egy réteg cukkinit, erre a kész lecsót addig rétegezzük, hogy rizs legyen a tetején.
A tetejét vékony szelet cukkinival letakarjuk, sózzuk, bazsalikommal, oregánóval, chili porral megszórjuk és rizstejszínnel meglocsoljuk. 20 percig sütjük.
ITALOK:
- RO tisztított víz - Hidrogéndús Lurdes víz - Fehér grapefruitos víz - Citromos víz - Préselt cékla, répa és grapefruitos lé
Jó étvágyat kívánunk!
Füredi Éva összeállítása
A REG-ENOR fogyasztásához egy speciális étrend betartása javasolt.
A termékről további információt ITT találhatsz.
Részletes recept ajánlatok ITT letölthetők!
Ötletadó recept ajánlatot ITT találod!
A Reg-enor fő szerepe egy teljes testtisztítás, az idegen anyagok eltávolítása a sejt közötti állományból, ill. az emésztő- és immunrendszer megerősítése.
Fogyasztásával párhuzamosan a kívánt cél elérése érdekében az alábbi étrend követése segít abban, hogy a szervezet megtisztuljon. A kúra elején az epe és máj és a vesék tisztulását, emésztésí problémák és az enzimtermelés rendeződését érzékeljük a hasi körméretek és testsúlyunk csökkenése mellett.
Vedd meg olcsóbban, törzsvásárlói regisztrációval!
Regisztráció után a Reg-enor ára 5800.-Ft/db.
Regisztráció információi a www.okonatura.hu főoldalán a KAPCSOLAT menüben találhatók!
Regisztráció : https://www.biocomnetwork.ch/hu/regisztracio Regisztráció új tagoknak menüben.
REG-ENOR KÚRA 10 PARANCSOLATA
- Egyél kedved szerint baromfi, hal, marha, és sertéshúsból készült ételeket.
- Fogyassz nagyon sok zöldséget nyersen, sütve, főzve, párolva és a salátákhoz ecet helyett a citrom levét használd!
- Kúra alatt csak telítetlen állati eredetű zsiradékkal készítsd ételeidet, mint a liba-, kacsa- és sertészsír vagy GI vaj.
- Fogyaszthatsz rizst, burgonyát, tésztát és pirítós kenyeret, de ha fogyni is szeretnél a mértékre vigyázz!
- Ne használj semmilyen növényi olajat (kókusz zsírt sem), ne egyél növényi zsírokat tartalmazó élelmiszeripari termékeket és olajos magvakat sem!
- Kúra alatt ne fogyassz semmilyen tejterméket vagy azzal készített ételt!
- Diéta alatt iktass ki az ételeidből mindenféle cukrot (mézet, xilitet is) és az azt tartalmazó élelmiszeripari termékeket.
- Kerüld minden magas cukortartalmú gyümölcs fogyasztását. Megengedett a citrom, grapefruit, kiwi, gránátalma, savanyú alma mérsékelt mennyiségben, önálló ételként
- Igyál legalább napi 2-3 liter tisztított vizet, ásványvizet, de kerüld az alkohol tartalmú italokat!
- Kávé, tea fogyasztható – tej és cukor nélkül!
Forrás: http://biocomag.ch/cikkek/karcsusodjon-velunk/vega-receptek-reg-enor-kur...