Alattomos megbetegítőnk: a Candida

A Candida gomba okozta Candida-betegség, vagyis a candidiasis a jóléti országokban szinte már népbetegség. Életmódunk, étrendünk következménye: rengeteg savasító ételt és finomított cukrot fogyasztunk, ezzel tökéletes táptalajt biztosítva a Candidának. Ezzel egyidőben a túlsúly és a cukorbetegség is terjed, melyek szintén hajlamosítanak a Candida fertőzésre.

Civilizációs betegségeink, a depresszió, étkezési zavarok; túlterhelt immunrendszerünk (antibiotikumok, nehézfémek), mozgásszegény életmódunk, rostban, vitaminokban szegény táplálkozásunk mind olyan savas környezetet biztosít, melyben a Candida gombák szaporodása számára ideális, cukorbevitelünk pedig táplálékul szolgál a megnövekedett igényeinek. Ilyen feltételek között könnyen kialakul helyi gombás fertőzés (bőrön, nemi szerveken, hugyúti szerveken, szájban, bélrendszerben) vagy az egész szervezetben (Candida-betegség, candidiasis).

A Candida egy élesztőgombafaj, amely mindannyiunk testében jelen van. Immunrendszerünk legyengülése, testünk elsacasodása esetén azonban elszaporodhat, különféle tüneteket és problémákat okozva. Ezek a tünetek nagyon sokfélék, egyénenként is eltérőek lehetnek, ezért nehéz azonosítani a fertőzést.

A leggyakoribb tünetek:

  • Alvászavarok
  • Gyakori fertőzések
  • Krónikus fáradtság
  • Édesség utáni vágy
  • Koncentrációs zavarok, csökkent libidó
  • Székrekedés, hasmenés, puffadás, emésztési zavarook
  • Gyakori hüvelyfolyás
  • Sápadt bőr, karikás szemek
  • Hajhullás, törékeny körmök
  • Allergiák
  • Gyakori gyulladások, ekcéma

A tüneteket nem szabad figyelmen kívül hagyni. A Candida túlszaporodása esetén elnyomja az egészséges bélflóra élesztőgombáit, tovább gyengítve immunrendszerünket. A bélflórában szövetkárosodást okkozhat, ezzel rontja a felszívódást, vitamin- és ásványi anyag szintünket csökkentve. A Candida anyagcseréje során keletkező anyagok egy szint után a szervezet számára mérgezővé válnak, ezzel hormonrendszerünket, idegrendszerünket károsíthatják. Először fáradékonyságot, végtagfájdalmakat, gyengeséget tapasztalunk, de megfelelő odafigyeléssel felismerhetjük a fertőzés tüneteit és megállíthatjuk a gomba szaporodását.

A gomba túlszaporodásának kezdetén egyszerű életmódváltással visszaszorítható a betegség. Később hosszabb kezelést igényel, de az életmódváltás itt is sokat segíthet a gyógyulásban. Béltisztítással, bélflóra helyreállítással, méregtelenítéssel kezelhető a túlszaporodás. Mindezt ötvözi a Reg-enor program

A Reg-enor diéta egy életmódváltás , sok szempontból a visszatérés a régi magyar tradicionális étkezéshez, úgy is mondhatjuk, hogy ez a "magyar paleo". 

A magyar fejlesztésű, szabadalmazott, teljes testet tisztító és regeneráló program, amely beindítja a szervezetünk öngyógyító folyamatait és nem mellesleg, arról aki túlsúlyos, olvadnak a kilók. 

A diéta lényege a rengeteg zöldség, állati eredetű zsiradék és sok víz, továbbá húsételekből amennyi jól esik és kevés egészséges szénhidrát fogyasztása. 

A Reg-enor programban nem biztosítod a feltételeket a gombák elszaporodásához:

  • Olyan ételeket eszel, amelyekben nem szaporodik a gomba.
  • Olyan ételeket fogyasztasz, amelyek nem erjednek (cukortartalmú gyümölcsök, cukros ételek mind erjednek), mivel cukor hatására a gombák toxinokat termelnek, ami megbénítja a bélfal idegrendszerét, leállítva a perisztaltikát, nekilátnak szaporodni és az ételt bomlasztva gázokat képeznek (puffadáshoz vezet). Segíteni kell a szervezet megtisztítását a savasodó anyagoktól és a sejtközötti állományból kiüríteni az idegen anyagokat, amelyek gyulladást okoznak, 
  • Az immunrendszeredet megerősíted.

REG-ENOR  KÚRA 10 PARANCSOLATA

  1. Egyél kedved szerint baromfi, hal, marha,  és sertéshúsból készült ételeket!
  2. Fogyassz nagyon sok zöldséget! Nyersen, sütve, főzve, párolva- a salátákhoz ecet helyett citromlevét  használd!
  3. Kúra alatt csak  állati eredetű zsiradékkal készítsd  ételeidet, mint a liba-, kacsa- és sertészsír vagy GÍ vaj.
  4. Fogyaszthatsz rizst és pirítós kenyeret, de ha fogyni is akarsz a burgonya és a tészta mértékre vigyázz!
  5. Ne egyél semmilyen telítetlen zsírsavat, azaz növényi olajat, olajos magvakat vagy azokat tartalmazó élelmiszeri termékeket.
  6. Kúra alatt ne fogyassz semmilyen tejterméket vagy azzal készített ételt.
  7. Diéta alatt iktass ki az ételeidből mindenféle cukrot (mézet is) és azt tartalmazó élelmiszeripari termékeket.
  8. Kerüld minden magas cukortartalmú gyümölcs fogyasztását. Megengedett a citrom, lime, fehér grapefruit korlátlanul, kis mennyiségben a kókusz és gránátalma
  9. Igyál napi 2-3 liter tisztított vizet, ásványvizet, de kerüld az alkohol tartalmú italokat!
  10. Kávé, tea fogyasztható – tej és cukor nélkül.

A termékről további információt ITT találhatsz.

A saját receptgyüjteményünket, az ÉTLAPOZÓT itt találod:

Részletes recept ajánlat ITT letölthető!

Saját recept ötletgyűjteményünket  ITT találod!

A Reg-enor fő szerepe egy teljes testtisztítás, az idegen anyagok eltávolítása a sejt közötti állományból, ill. az emésztő- és immunrendszer megerősítése.Fogyasztásával párhuzamosan a kívánt cél elérése érdekében az alábbi étrend követése segít abban, hogy a szervezet megtisztuljon. A kúra elején az epe és máj tisztulását, emésztési problémák rendeződését érzékeljük a hasi körméretek és testsúlyunk csökkenése mellett.

Vedd meg törzsvásárlói regisztrációval.  7540.- Ft helyett  5800.- Ft-os áron!

 A Törzsvásárlói regisztráció információi a www.okonatura.hu főoldalán a REGENOR menüben találhatók!     https://www.biocomnetwork.ch/hu/regisztracio  

A REG-ENOR-ban 17 aminosav van, hosszú láncú poli és oligopeptidek formájában, amelyeknek fontos szerepük van a sejtek működésében és irányításában. A polipeptidek pozitívan segítenek a sejt közötti állományból a szilárd lerakódások tisztításában. A poli- és oligopeptidek szerepe van a sejtek működésének irányításában  és különböző belsőelválasztású mirigyek jó működését biztosítja. Szervezetünk a poli- és oligopeptideket előállítja, de ha nincs megfelelő epesav és hasnyálmirigy enzim termelés és ürülés a polipeptidek és oligopeptidek nem állítódnak elő, vagy kis mennyiségben  és bélrendszerben jelen lévő  idegen gombák ezeket tönkre teszik.  A polipeptidek bizonyítottan minden esetben a sejt közötti állományból a szilárd lerakódásokat leoldják. Innen a vörös vértestek, mint salakanyagot szállítják és a májban leadják. A máj a szennyező anyagokat kiválasztja és az epével vegyítve az epehólyagba továbbítja. Amennyiben az epehólyag nem ürül, a méreganyagok kiválasztása leáll és a vérrel a májból sodródik és lerakódik egy másik helyen. Ahhoz, hogy az epe ürülni tudjon, szükséges minden étkezésnél állati eredetű zsiradékot fogyasztani (alkalmanként 15-30 g) , ez lehet liba, kacsa vagy disznózsír. ill. szalonna. A vegetáriánusok zsír helyett használhatják a ghi-t (a vajat felmelegítjük, a habját eltávolítjuk és így nyerjük a ghi-t).

Összegezve: A magyar fejlesztésű REG-ENOR fogyasztásához  a fenti speciális étrend betartása szükséges. Ez biztosítja a fokozottabb epesav termelést és ürülést, mely erős, de szervezetbarát hatásával megtisztítja az emésztőrendszert a  kórokozóktól és salakanyagoktól. Ezt követően az izületekben, az érfalakon és a sejtközi állományban található lerakódásokat takarítja és a termékben található poli- és oligópeptidek segítségével regenerálja is a szöveteket. Ezzel érhetó el ,hogy az immunrendszer megerősödik. a még visszafordítható krónikus betegségek tünetei csökkennek, akár el is múlanak. A  kúrát elvégzők elmondása szerint energikusabbak, fiatalosabbak lettek, a celulitisz csökkent, vagy elmúlott. a bőrük megszépült és a  koplalás nélküli magyaros ételek fogyasztása ellenére az ideális súlyukat érték el. A táplálkozás jellegéből adódóan nem izomszövet vesztéssel történik a fogyás, így a bőrük  sem ereszkedett meg, nem követte az un. jojó hatás, a gyors visszahízás.

A kúra időtartalma minimum 4 hónaptól, akár egy 12 hónapig tarthat, mindig a fennálló betegség, az elérendő cél  ill. a  súlytöbblet függvényében.

További információ: okonatura@gmail.com  vagy a 72/311-985 és 20/9311-985