Probiotikus ital a jó emésztésért és az erős immunrendszerért!

Emésztőrendszeri problémákkal küzdesz? Betegség vagy csak időszakos puffadás, székrekedés, hasmenés? Ne törődj bele az enyhe panaszokba se! Az immunrendszerünk jelentős rész a bélflórában lakozik, ezért a rossz emésztőrendszer az egész szervezetben okozhat tüneteket, például bőrpanaszokat is. Állítsd vissza az egyensúlyát és az egész szervezeted megkönnyebbül!

Az alábbi riportban az SCD Probiotikus termékcsalád Herbal italáról kérdezik a magyar fejlesztőt. Miért hasznos a probiotikus ital, hogyan használjuk? Gyakorlati tanácsok és hatásmechanizmus közérthetően!

 

-Mely összetevőnek mi a szerepe?
-A termék rendkívül sok értékes növényi hatóanyagot tartalmaz. Az önmagukban is értékes gyógy- és fűszernövények fermentációját végezzük el a gyártás során az SCD mikroszervezetekkel. Ennek az a jelentősége, hogy gondoskodunk arról, hogy ez a fermentáció ne véletlenszerű legyen, ne mehessen el káros irányba (rothadás), másrészt, pedig a mi mikroszervezeteink által termelt értékes hatóanyagok kombinálódnak a növényi komponensekkel.


-A gyomorban nem károsodik?
-Annyiban károsodik, mint sok egyéb hatóanyag. A mikroszervezeteink részben ellenállnak a gyomorsavnak ill. emésztőenzimeknek, részben bizonyos komponenseik ezek ellenére is kifejtik kedvező hatásukat. Termékeink hatása részben az élő mikroorganizmusok, részben az általuk már megtermelt hatóanyagoknak köszönhető. Ezért is figyelhető meg számos technológiában, ahol tudjuk, hogy sérülnek az élő mikrobák, mégis kimutatható hatásuk (fermentanyagok), mivel a hatóanyagok nem olyan jellegű vegyületek, amelyeket az emésztési folyamatok károsítanák


-Milyen hatások érhetők el a termékkel? Pl. az ellenálló képesség növelése, fáradtság megszüntetése, emésztési zavarok megszüntetése, felszívódási problémák terén, bőrproblémák (pl. ekcéma) és allergiás reakciók terén…..????
-Nagy általánosságban egyensúlyi állapotok nyerhetők vissza a fogyasztással. --Önmagában a kedvező mikroflóra kialakítása a tápcsatornában is igen kedvező, hiszen nem kell okvetlenül kórokozókra gondolnunk, elég egy kedvezőtlen mikroflóra és rossz irányú emésztési folyamatok termékei mérgezhetik az egész szervezetet, minimálisan az ellenálló képesség rombolásával. Nagyon sok, közvetlenül az emésztéssel nehezen összefüggésbe hozható betegség hátterében a rossz emésztés ill. rossz bél mikroflóra áll. Az erőnlétünk, de akár a pszichés állapotunk, teherbíró-képességünk jó része is függ az emésztéstől és a tápcsatornában élő mikroszervezetektől.


-Méregtelenítés, fogyás, ízületi problémák?
-A készítményünk nem csodaszer, de rengeteg baj leküzdésében lehet segítőtársunk általános és specifikus hatásaival (kedvező bél mikroflóra, magas antioxidáns tartalom, értékes növényi hatóanyagok, vitaminok), amelyekről külön is könyvtárnyi irodalom foglalkozik a betegség megelőzésben, gyógyításban. Nem pótolja azonban az egészséges életmódot: egészséges táplálkozás, mozgás és mentális egészségünk megőrzése.Milyen előnye van más porbiotikummal összehasonlítva? Készítményünk lényegesen több fajt tartalmaz, olyanokat, amelyek egymással szimbiózisban egymás hatását erősítik, és lényegesen átalakítják ez által az egész mikroflórát. Magas, természetes eredetű (ez külön kihangsúlyozandó!) antioxidánst, vitaminokat és növényi hatóanyagokat tartalmaz. Ezért hatása sokkal többrétű, mint általában a porbiotikumoké.


-Mikor javallott a fogyasztása? Milyen napszakban, mennyi időtartamig? Étkezés előtt, után?
-Bármikor fogyasztható, töményen vagy hígítva, talán csak az idejére javasolnám, hogy inkább reggel vagy napközben, mivel este élénkítő hatása lehet a magas antioxidáns tartalom miatt. De ez sem különösebben zavaró, mert ez a hatás teljesen más természetű, mint a kávé és a fekete teák hatóanyagaié.


Kúraszerűen javallott? Egészséges embernél megelőzésre?

-Napi 1-2 evőkanállal javaslom a fogyasztását egészségi állapottól függően. Gyakran még az egészséges emberek is érezhetik hatását, hiszen sokunk tartjuk magunkat egészségesnek, mivel hozzászoktunk már a kisebb nagyobb bajainkhoz.


-Mit érzékel az ember a fogyasztása során? Mire lehet számítani?
-Elsődlegesen az emésztési problémákkal, bármilyen eredetű bélgyulladásoknál várhatók a panaszok enyhülése. Emésztés, bélműködés normalizálódása, puffadások megszűnése, stb.. Különböző, krónikus gyulladásokkal kiváltott ill. kísért betegségek javulása. Ellenállóképesség, fizikai erőnlét javulása.


-1 nap, 1 hét, 1 hónap, stb. után?
-A probléma természetétől függ, leghamarabb talán a bél, emésztési problémáknál lehet észrevenni hatását, legkésőbb a komplex, több szervrendszert érintő általános megbetegedéseknél.


-Szaporodik-e az élő szervezetben? Telítődik-e a szervezet? Lehet-e túladagolni?
- Mikrobáink működése, együttélése nem tér el jelentősen az egészséges bél mikroflóráétól. Gondoljuk csak meg, a túlnyomórészt tejsavbaktériumokról és élesztőgombákról beszélünk, amelyek az egészséges szervezetben amúgy is előfordulnak, a táplálékainkról nem is beszélve. Csakis ezek megfelelő kombinációval viszünk újat lényegében a rendszerbe. Telítődés, túladagolási hatásokról nincsenek tudomásunk sem a humán, sem a mezőgazdasági alkalmazásoknál. A dózisok aránytalan növelésével nem várhatunk lényegesen nagyobb hatásokat, ezért nem is indokolt a túlzásba vitele a fogyasztásnak. Nem vegyszerkén működik, a biológiai hatások nem feltétlenül dózisfüggők, mint a vegyszerek alkalmazásánál.


-Vannak-e káros mellékhatások?
-Nem ismertek ilyenek, semmilyen alkalmazásban.


-Veszít-e értékéből, ha annyira hígítjuk, hogy ne legyen érezhető az íze?
- Nem, a hígításnál általában csak arra kell ügyelni, hogy kerüljük a klóros csapvizet Azt egyébként is célszerű elkerülni!, mert az értelemszerűen gyengíti mikrobáink életképességét.


-Inhalálni lehet?
- Ilyen alkalmazásunk, ajánlásunk még nem volt. Jóllehet, pl. permetezésnél, ködképzésnél semmi problémát nem okoz ez, de kifejezetten inhalálást nem ajánlanám. De pl. lakásban, párologtatókba el tudom képzelni a használatát kis mennyiségben. Légzőszervi megbetegedések esetén a fogyasztása azonban segíthet mindenképpen.


-Probiotikus joghurttal, kefirrel együtt is fogyasztható?
-Igen, mindennel fogyasztható, keverhető…. Pl. kenyérsütésnél is ajánlom a gépbe keverni 1-2 evőkanállal…


-Bőrre használható-e, (hígítás?), pl. izzadás (hónalj, intim részek)?
-Külsőleg is ajánljuk a Herbal-t. Általában 10 %-os hígításban.


-Bőrbetegségekre használható-e? (körömgomba, ekcéma, szemölcs…), vagy csak megelőzésre?
-Bizonyos bőrbetegségeknél a helyi alkalmazás is jótékony lehet, gyulladások, sérülések…. Azonban tudni kell, hogy a bőrbetegségek jelentős része belső (igen gyakran emésztési probléma) eredetű, ezért gyakorlatilag a belső fogyasztással is igen jó hatásokat várhatunk. Szemölcsökkel óvatosan bánnék, ott inkább az ellenálló képesség növelésére tenném a hangsúlyt belsőleg.


-Ajánlható-e uszodai fertőzéses problémák megelőzésére? Utazáshoz keleti országokba?
- Pl. a Clean nagyon jó lenne uszodai használatban, ha ezzel takarítanának. Bizonytalan higiénés viszonyok között nagyon ajánlom a Herbal fogyasztását, a szokásos elővigyázatossági szabályok betartása mellett. Ez a technológia nem véletlenül igen elterjedt a fejlődő országokban.

SCD probiotikus termékeink:

  • SCD Herbal probiotikus ital
  • Clean Soft-mandarin illattal-egészséges mikróflóráért az otthonunkban
  • Agro - a növények probiotikuma

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!
Forrás Herman Judit