Pajzsmirigy alulműködés - okok és tünetek

Pajzsmirigy alulműködésben (hypothyreosis) a pajzsmirigy túl kevés pajzsmirigy hormont termel, vagy egyáltalán nem működik. Ez a hormon azonban fontos a szervezet számára, mert hiánya lassítja az anyagcsere-folyamatokat és csökkenti a teljesítőképességet.

A pajzsmirigy- alulműködés tünetei

A betegség a test valamennyi szervére hatással van. Az érintettek teljesítőképessége romlik, koncentrációs képességük csökken, fáradtak, érzékenyek a hidegre és gyakran van székrekedésük. Ezek mellett még golyva (struma) is kialakulhat náluk. Még a következő tünetek is tipikusak:

  • Étvágycsökkenés
  • Súlygyarapodás
  • Fásultság
  • Száraz és hűvös bőr
  • Rekedt, mély hang
  • Vékony, szálkás haj
  • Szívmegnagyobbodás és lelassult szívverés (bradikardia)
  • A megemelkedett koleszterinszint miatti korai érelmeszesedés
  • Nőknél menstruációs zavarok
  • Terméketlenség

Idősebb nőknél gyakran csak az alábbi tünetek jelentkeznek:

  • Teljesítőképesség csökkenése
  • Depresszió
  • Fázékonyság
  • Krónikus gyulladás

A pajzsmirigy hormonjai szabályozzák a szervezet anyagcsere-folyamatait, az energiaforgalmat és a hőszabályozást. Fokozzák a zsírok és fehérjék lebontását, emelik a vércukorszintet.

Pajzsmirigy alulműködés esetén ajánljuk:

Hormonrendszerünk nagyon érzékeny a káros hatásokra. A szervezet túlterheltsége, a méreganyagok lerakódása, a túlsúly, a rossz táplálkozás és így az immunrendszer túlterheltsége felnoríthatja a hormonrendszer működését, így a pajzsmirigy hormontermelése lelassulhat vagy leállhat. A Reg-enor program életmódváltoztatással és a megfelelő táplálkozással megszabadíthat a méreganyagoktól és felszabadíthatja az immunrendszert, így az hatékonyabban léphet fel a szervezetünkre gyakorolt káros hatások ellen, mellyel a hormonrendszer egyensúlyát is visszaállíthatja.

A Reg-enor egy speciális készítmény, magyar szabadalom, amely beindítja a máj epetermelését, ezzel felszabadítja a májat a lerakódásoktól. A máj méregtelenítő funkciói így újra fokozódnak, a termelt epesav pedig az emésztést és a zsírbontást indítja be. Ezek a kedvező folyamatok - a méregtelenítés és az anyagcsere fokozása - az egész test tisztulására és öngyógyítására hatással lesznek, mellékhatásként segít megszabadulni a túlsúlytól.

Az állati zsírbevitel a kulcsa annak, hogy  újra beinduljon az elegendő epesav és emésztőenzim termelés és ürülés. Így a salakanyagoktól megszabadult  szerveink funkciói újra egyre jobban működjenek. 

A REG-ENOR fogyasztásához egy speciális étrend betartása javasolt.

A termékről további információt ITT találhatsz.

Részletes recept ajánlat ITT letölthető!

Saját recept ötletgyűjteményünket  ITT találod!

A Reg-enor fő szerepe egy teljes testtisztítás, az idegen anyagok eltávolítása a sejt közötti állományból, ill. az emésztő- és immunrendszer megerősítése.

Fogyasztásával párhuzamosan a kívánt cél elérése érdekében az alábbi étrend követése segít abban, hogy a szervezet megtisztuljon. A kúra elején az epe és máj és a vesék tisztulását, emésztési problémák és az enzimtermelés rendeződését érzékeljük a hasi körméretek és testsúlyunk csökkenése mellett.

 

Az alulműkodés okai:

Gyulladás

A pajzsmirigy-alulműködés gyakran a pajzsmirigy krónikus gyulladásának következménye. Ebben a betegségben a szervezet a saját pajzsmirigyszövetével szemben termel ellenanyagot (autoimmun betegség). A folyamat oka még ismeretlen.

Kezelés következménye

A pajzsmirigy alulműködés egy korábbi orvosi beavatkozás következménye is lehet. Kialakulhat a pajzsmirigy-túlműködés kezelésének következtében vagy radioaktív jóddal való besugárzás hatására, de a hormontartalmú gyógyszerek is tartósan megzavarhatják a pajzsmirigy működését. Pajzsmirigyműtét is okozhat alulműködést, melyre például golyva (struma) esetén kerülhet sor.

Az irányítás zavara

A pajzsmirigy-alulműködés megnehezíti a diétázók dolgát. Ha az áhított fogyás a rendszeres sport és az egészséges táplálkozás hatására sem következik be, annak oka a pajzsmirigy alulműködése is lehet. A mirigy alulműködése esetén a két hormonból túl keveset termel, aminek következtében lelassul az anyagcsere. Pajzsmirigy-alulműködés akkor is kialakulhat, ha a pajzsmirigy hormontermelésének szabályozása zavart szenved. Az ok lehet, hogy magában a pajzsmirigyben keresendő, de előfordulhat, hogy az agy bizonyos területei (hipotalamusz és hipofízis) nem működnek megfelelően. A hormontermeléshez a pajzsmirigynek jódra van szüksége. Ha a táplálkozással túl kevés jódot juttat valaki a szervezetébe, akkor is kialakulhat a betegség. Ritka esetben a hipofízis (agyalapi mirigy) túl kevés pajzsmirigy stimuláló hormont (TSH) termel. Így a pajzsmirigy nem kap utasítást a hormontermelésre.

Forrás. webbeteg