Mit üzen a bőrünk?

Ugye nem szeretnél egy gondtalan, élményekkel teli nyár után a bőrödön szaruképzési, szőrnövekedési és pigment rendellenességekkel szembesülni?

 A bőr a legkiterjedtebb méretű szervünk, fő funkciói:

  • A külvilág érzékelése a tapintás révén.
  • A testhőmérséklet verejtékezés általi szabályozása.
  • Oxigén be- és széndioxid kilégzése.
  • Méreganyagok eltávolítása a pórusokon át.

Képtalálat a következőre: „bőrünk üzenete képekkel”

A sima bőrfelszín alatt izzadságmirigyek, szőrtüszők, faggyúmirigyek stb. találhatók. A bőrünk nagyon érzékeny szerv, hiszen azonnal reagál a környezetünkben bekövetkező változásokra!

Fogadd el öko-kozmetikusunk nyári bőrápolási tanácsait!

 

  • Csak tökéletesen kitisztított bőrt napoztassuk, mert a komedók (mitesszerek, pattanások) beleéghetnek a bőrbe és kialakulhat a bőrgyulladás.
  • Közvetlen gyantázás, kozmetikai tisztító kezelés után ne menjünk napra!
  • Fokozatosan lehet a bőrt és a szervezetet hozzászoktatni a napfény ibolyántúli sugaraihoz.
  • 5-10 perccel, félárnyékban szabad kezdeni a napozást és 5-5 perccel növelni. Bőrtípustól függően naponta 30 perctől-1,5 óra hosszat tanácsos napozni, de 10-15 óráig inkább válasszuk az árnyékot! De azt is vegyük figyelembe, hogy minél közelebb vagyunk az egyenlítőhöz, annál jobban érnek bennünket a napsugarak. A nagy vízfelület, a szikla, a homok is visszaverheti az égető sugarakat.
  • Mindig használjunk természetes alapanyagú, bőrtípusunknak megfelelő faktorszámú fényvédőt, az arcon és az egész tesfelületen.
    Az ajak védelmére javasoljuk az Aloe Lips - Ajakápoló stiftet. 
    A vízálló termékek előnyösebbek, hiszen tovább marad a bőrön. 
  • használjunk természetes kozmetikumokat, mert a mesterséges társaik napozáskor lebomlanak, ezzel nyomot hagyva a bőrünkön! Nézz körül a Biola natúr és biokozmetikumai között itt!
  • Fontos a szervezet folyadék és só visszapótlása! Igyunk citromos, enyhén sós vizet! Különösen hatékony a tisztított víz fogyasztása, mely egyidejűleg szomjat olt, lúgosít, szabadgyök fogó, feltölt oxigénnel és ásványokkal.

 

Víztisztító ajánlatunk:

  1. Water Filter RO 102-A víztisztó berendezés - fordított ozmózis elvén a   hálózati víznyomás működteti
  2. Water Filter RO 102 víztisztító berendezés - fordított ozmózis elvén elektromos áram működteti
  3. Lourdes – hidrogénes vizet készítő készülék - hidrogénben gazdag vize az általános jólléthez szükséges extra energiát nyújtja számunkra, illetve erős antioxidáns

Kérdésed, bizonytalanságod van a víztisztítókkal kapcsolatban?

Ide kattintva látványos és közérthető videókon nézheted meg a víztisztítók működését és egyéb érdekes és hasznos tudnivalókat!

Vagy keress minket elérhetőségeinken, szívesen segítünk minden felmerülő problémában!

Személyesen: Pécs, Jókai utca 30.

Nyitva tartásunk:
H-: 9:00-13:00
CS_P: 9:00-16:30
Szo-V: zárva

E-mail: okonatura@gmail.com

Tel: 20/9311-985     72/311-985

A külső védelem mellett, ne feledkezzünk meg a belső védelemről sem, fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, illetve pótoljuk a veszteséget komplex vitamin- és ásványi anyag kiegészítőkkel.

Pl.:

  • MSM-C Vitamin italpor - Sejtépítő MSM  + C vitamin
  • Vita-Min with Greens - Organikus multivitamin a természetből
  • Green Multi Complex - Zöld növény alapú vitamin és ásványi anyagok

 

Napozáskor TILOS!
 

 

Maradandó nyomot hagyhat a  hámlasztó krémek, a napozószer + parfüm egyidejű, napozás előtti használata. Parfüm helyén világos folt keletkezhet.
Soha ne napozzunk sminkkelt bőrrel! Dermatitis és allergiás folyamatok elindítója lehet.

                                   

Fényérzékenyítő anyagok:
parfüm, antibiotikumok, retinol, orbáncfű gyógytea.

Napozás után, leégés esetén:

Bio és Natúr kozmetikumok a Biolától: Testápolók, arckrémek, egyéb termékek.
A bőr tisztítására használjunk az Folyékony krémszappan Aloe Verával és Kamillával, melynek bőrvédő és nyugtató hatását azonnal megtapasztalhatjuk.
Hidratálás, nyugtatás- Aloe First - bőrápoló spray, Grapefruitmag kivonat, Ezüstkolloid oldat kamilla, körömvirág, búzacsíraolaj, túró, tejföl....

Természetes fényvédők:
Organikus eredetű C-vitamin (belsőleg fogyasztva és külsőleg krémekben), szezámolaj, paradicsom magjából, vadgesztenyéből kivont hatóanyagú készítmények, kakaóvaj, ....

Mit jelent faktorszám?
Ez a szám mutatja meg, hogy az adott fényvédő alkalmazása mellett hányszor több ideig tartózkodhatunk a napon leégés nélkül. Például a legérzékenyebb bőrű ember körülbelül 5-7 perc alatt ég le védelem nélkül a napon, ez az idő egy 15-ös faktorszámú készítménnyel 75–105 perc közé növelhető. Minél magasabb a faktorszám, annál nagyobb biztonságot nyújt.

Bőrtípusok:
A napozáshoz még nagyon fontos tudni, hogy milyen bőrtípusba tartozunk, hiszen ez határozza meg, hogy alapvetően hány percig nem káros a bőrünkre a nap.
A bőrgyógyászok négy típust különböztetnek meg.
1. Nagyon érzékeny: világos, szeplős bőr, szőke vagy vörös haj, kék vagy zöld szem. 5-10 perc alatt leéghetsz, ha ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezel, ezért inkább kerüld a vakító napsugarakat, árnyékban is friss színt szerezhetsz! Ápolásához ajánljuk a Biola érkékeny bőrre kifejkeszett termékeit!
2. Érzékeny: világos bőr, szőke haj, kék vagy zöld szem. Az ilyen alkatok 10-20 percet tudnak napon tölteni, szintén nem lesznek soha feketék, de halvány barnaság már ennyi idő alatt is elérhető. Ápolásához ajánljuk a Biola érkékeny bőrre kifejkeszett termékeit!
3. Normál érzékenységű: sötét haj, barna szem. Jól le tud barnulni, 20-30 percet is eltölthet a napon, de azért neki is szüksége van fényvédőkre.
4. Nem érzékeny: sötét haj és szem, olíva árnyalatú bőr. Nagyon gyorsan színe lesz a napon, és rögtön barnul. 40 percig is kint süttetheti magát gond nélkül, de azért itt sem szabad elfelejteni a naptejet, hiszen lehet, hogy nem ég meg, de később azért bőrproblémái adódhatnak!

Amennyiben már meglévő anyajegynél bárminemű elváltozást vagy érzékenységet tapasztal, haladéktalanul fordulj Bőrgyógyász szakorvoshoz!

Münsterné Turi Ildikó
bio-kozmetikus

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!