Mindent az allergiáról - Ötödik rész

Milyen természetes megoldások léteznek még az allergia kezelésére?

 

Kapcsolódó kép

Leginkább bevált gyógymódok:

  • Böjtkúra és salaktalanító kúra
  • Kineziológia
  • Akupresszúra
  • Fényterápia
  • Homeopátia
  • Intestinal Cleansing Program - Emésztőrendszer tisztító program
  • Reg-enor teljes test tisztító program
  • Olajfalevél kivonat kúra az Olive Leaf Extract termékkel
  • Máj-epe méregtelenítés
  • Nyirokmasszázs

Az allergiás szezon előtt érdemes 1-2 hónapig virágport szedni: minden reggel éhgyomorra 1 csapott kávéskanálnyit kevés mézzel vagy teában. Ezzel felkészíthetjük, érzéketlenné tehetjük szervezetünket a tavaszi virágporokra.

A szezon előtt kezdjünk nagyobb adagban C-, A-, B-és E-vitamint, mert ezek nemcsak védik a nyálkahártyákat, hanem természetes “antiallergénként” hatnak. Nagyon jó, ha természetes forrásból – frissen préselt vagy bio zöldség-, gyümölcslevekből próbáljuk napi szükségletünket fedezni, de ha koncentrált vitaminpótlásra van szükség, az Immune Plus immunerősítő és a komplex vitaminitalok (Kyäni Sunrise - antioxidáns védőital, Flavonoid komplex) ajánlottak.

Az ásványi anyagok és a nyomelemek közül a cink (50 mg/nap), szelén (200 mcg/nap), a kálcium (1000 mg/nap) és magnézium (500 mg/nap) immunerősítő és allergiaellenes hatását kell kiemelnünk. Ezek főleg az olajos magvakban, tejtermékekben, a zöldségfélékben és a hüvelyesekben fordulnak elő nagyobb adagban. Együnk ezekből rendszeresen minden nap.

A többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó ligetszépe, fekete köménymagolaj, halolaj (3g omega-3/nap) és más hidegen sajtolt növényi olajok elősegítik az allergiás reakciók csökkentését. A belőlük készült készítmények és a tiszta olajok salátákra, levesekhez és főzelékekhez szintén hatásos kiegészítője lehet az étkezésnek, koncentráltan az  Super Omega-3Krill Oil,   Super Omeg-3 komplex, , Q10+Ginkgo+Omega3/ E-vitamin termékeket ajánljuk.

Kitűnő salaktalanítók a hazai gyógyvizek (pl. Salvus), melyek nemcsak a bélműködést segítik, hanem a májat és az epekiválasztást is támogatják. Napi 2-3-szor ajánlunk 1-2 decilitert teával vagy gyümölcslével hígítva elfogyasztani 4-6 héten keresztül. A gyógyvizek segítenek a szervezet pH-ját visszaállítani.

A megfelelő mennyiségű és minőségű vízivás semmiképpen sem hagyható el az egészséges életmódból. Erre vonatkozó tanácsok itt olvashatók:

 

forrás: Ökonatura, Dr. Balaicza Erika, Femina, Webmód

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!