Miért is a Reg-enor diéta?

Összefüggések a hasi elhízás, a cukorbetegség, az érrendszeri betegségek és a májnagyobbodás kialakulása között.
 
Az elhízás jelentős egészségügyi probléma az egész világon és sajnos legújabb statisztikák szerint mi magyarok vagyunk a legkövérebbek a vizsgált 30 OECD ország közt. A magyar népesség  csaknem egyharmada elhízott és ez nemcsak egyszerűen esztétikai hiba. Különösen aggasztó, hogy egyre több a túlsúlyos gyerek!
Még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy a nagy súly miatt tönkremennek az alsó végtagok nagy ízületei, illetve degeneratív gerincbetegség jelenik meg, bár ezek is megkeserítik a beteg életét. 
A kövérség, különösen a hasi elhízás egy fajta anyagcserezavart jelent, amit Metabolikus Szindrómának nevezünk.
 
 Az elhízás során a zsír lerakódást annak helye szerint szokták csoportosítani. Ezek bár a megjelenésükben is mások, a legfontosabb különbséget mégis a bennük zajló zsíranyagcsere eltérései, szabályozhatóságuk változatossága jelenti. Hasi elhízás esetén a zsír nem csak a hasfal bőre alatt halmozódik, de a belek és a zsigeri szervek körül is. A felső és alsó testfél bőre alatt elhelyezkedő zsírsejtek még jól reagálnak az inzulin szabályozó hatására. Normálisan a zsírszövetből nem lép ki zsírsav étkezéseket kövezően, valamint inzulin emelkedést követően. A hasüregben elhelyezkedő zsírsejtek esetében sajnos a zsírsav felszabadulás folyamatos. 
 
Hogyan hat a májra a hasüregi zsír?
 
Normális testsúly esetén a kis mennyiségű hasüregi zsírból felszabaduló zsírsav feldolgozása a máj számára nem jelent problémát. Nagy mennyiségű hasűri zsírtartalom mellett azonban a vérben folyamatosan magas a zsírsav szintje. Ami a belsőszervek felől ez elsőként a májba vezetődik. Ha ez meghaladja a máj feldolgozó képességét, zsírcseppek formájában a máj sejtjeiben rakódik le. Ez a  zsírraktározás az esteknek egy részében a májsejtek károsodásához és a máj megnagyobbodásához, elzsírosodásához vezet.
 
Hogyan lehet megítélni a súlyosság fokát?
 
A máj nagysága kopogtatással is jól megítélhető, de a hasi ultrahangos vizsgálat is nagyon pontosan tud róla nyilatkozni. A máj méretének növekedésére hívhatja fel a figyelmet e a jobb bordaív alatti fájdalom, emellett általános tünetként gyengeség, felső hasi teltségérzés, hányinger is jelentkezhet. 
A máj károsodása alatt a májsejtek pusztulását, működésének csökkenését értjük. Ezért az elhízás, különösen annak hasi formája és a cukorbetegség, a máj fokozott zsírraktározása révén zsírmáj alakul ki, amit nem kell, sőt nem is lehet kezelni, a cél a túlsúly és  a hasi elhízás csökkentése.
Szerencsére a máj jó regenerációs kapacitásának - ha az ártalom időben megszűnik, a funkció tökéletesen rendeződik - az eltérés akár nyom nélkül gyógyulhat.
 
A kóros zsíranyagcsere másik következménye, hogy a vér magas zsírsavtartalma miatt romlik a szervezet az inzulinnal szembeni érzékenysége. A nagy mennyiségű zsír a cukoranyagcsere legfontosabb hormonjának az inzulinnak a hatásvesztéséhez vezet. Ez nem minden esetben jelenti, hogy a cukorbetegség megjelenik, de mindenképpen olyan anyagcsere változásokat okoz, melynek komoly következményei vannak. Az inzulin szükséges ahhoz, hogy a sejtek nagy része fel tudja venni a cukrot a vérből. Ezek a folyamatok az arra érzékenyekben inzulin rezisztencia, majd  a 2-es típusu cukorbetegség kialakulását provokálja. 
 
Továbbá az anyagcserezavar hosszú távon szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet. A szív- és érrendszeri betegségek rizikója nő, a zsírmáj kialakulása pedig indikátora a várható érbetegségeknek és legtöbbször magas vérnyomás is kialakul.
 
A cél a hasi elhízás, a túlsúly megszüntetése, és ezzel az érbetegségek és a cukorbetegség kialakulásának megelőzése. Siker esetén a hasi zsírok csökkenése mellett a májeltérések, a cukor értékek, a magas vérnyomás és érrendszeri betegségek is javulnak. 
 
Az optimális testsúly elérésében és a betegségek kialakulásának megelőzésében segítségedre lehet a magyar fejlesztésű Reg-enor, amely koplalás nélkül, speciális magyaros étrend betartásával hozzájárul az egészségedhez!
 
Erre számíthatsz a statisztikai adatok szerint, ha lefogysz:
 
- 8 évvel tovább élhetsz, ha 40 éves korod előtt nem hízol el és rendszeresen, legalább heti kétszer sportolsz
- 58 százalékkal csökken a cukorbetegség kockázata, ha egy túlsúlyos ember  fél év alatt leadja  
  testsúlyának 10 százalékát
- a 10 százalékos testsúlycsökkenéssel a férfiaknál 48, a nőknél 40 százalékkal csökkenthető a koszorúér  betegségek előfordulása
- 5 százalékkal csökken az LDL koleszterin, 20-30 százalékkal a triglicerid szintje és 10 százalékkal nő a HDL  védőkoleszterin értéke
- 10 kg-os fogyás a vérnyomás felső értékét 6.1 Hgmm-rel, alsó értékét pedig 3.6 Hgmm-rel csökkenti
- 10 százalékkal csökken az elhízással kapcsolatos daganatos betegségek előfordulása 10 százalékos testsúlycsökkenésnél
- megszűnik a nehézlégzés, izzadékonyság és az ízületi panaszok mérséklődnek
- pihentetőbb és mélyebb lesz az alvás
- fittebbek, energikusabbak a nappalok
- fiatalosabbak leszünk, önelfogadásunk javul, jobban érezzük magunkat a bőrünkben
 
A tudatos étkezés tízparancsolata
 
1. Ha eszel, ne csinálj mást közben!
2. Egyél lassan, jól rágd meg az ételt, így kevesebbel is jól fogsz lakni!
3. Tálalj szépen és élvezz minden falatot!
4. Ha ideges vagy, ne egyél, helyette más tevékenységet keress!
5. Tudatosan táplálkozz, ne élelmiszert, hanem ételeket válassz!
6. Reggelire minél több fehérjét fogyassz!
7. Kerüld a nassolást, az pótcselekvés!
8. Ha éhes vagy, előtte igyál egy pohár vizet!
9. Csak annyi ételt tegyél magad elé, amennyi az adagod! Vezesd naplóban az étrendedet!
10. Aki kevesebbet alszik, többet eszik, feküdj le időben!
 
 

A Reg-enor egy speciális készítmény, magyar szabadalom, amely beindítja a máj epetermelését, ezzel felszabadítja a májat a lerakódásoktól. A máj méregtelenítő funkciói így újra fokozódnak, a termelt epesav pedig az emésztést és a zsírbontást indítja be. Ezek a kedvező folyamatok - a méregtelenítés és az anyagcsere fokozása - az egész test tisztulására és öngyógyítására hatással lesznek, mellékhatásként segít megszabadulni a túlsúlytól.

Az állati zsírbevitel a kulcsa annak, hogy  újra beinduljon az elegendő epesav és emésztőenzim termelés és ürülés. Így a salakanyagoktól megszabadult  szerveink funkciói újra egyre jobban működjenek. 

A REG-ENOR fogyasztásához egy speciális étrend betartása javasolt.

A termékről további információt ITT találhatsz.

Részletes recept ajánlat ITT letölthető!

Saját recept ötletgyűjteményünket  ITT találod!

Szigorú diétát tartasz? Ennek a táblázatnak a segítségével pontosan számolhatod az ételek zsír-, szénhidrát- és fehérjetartalmát. Kattints ide!

A Reg-enor fő szerepe egy teljes testtisztítás, az idegen anyagok eltávolítása a sejt közötti állományból, ill. az emésztő- és immunrendszer megerősítése.

Fogyasztásával párhuzamosan a kívánt cél elérése érdekében az alábbi étrend követése segít abban, hogy a szervezet megtisztuljon. A kúra elején az epe és máj és a vesék tisztulását, emésztési problémák rendeződését érzékehetjük.

Vedd meg olcsóbban, törzsvásárlói regisztrációval! 

A Törzsvásárlói regisztráció információi a www.okonatura.hu főoldalán a KAPCSOLAT menüben találhatók!

REG-ENOR KÚRA 10 PARANCSOLATA

  1. Egyél kedved szerint baromfi, hal, marha, és sertéshúsból készült ételeket.
  2. Fogyassz nagyon sok zöldséget nyersen, sütve, főzve, párolva és a salátákhoz ecet helyett a citrom levét használd!
  3. Kúra alatt csak  állati eredetű zsiradékkal készítsd  ételeidet, mint a liba-, kacsa- és sertészsír vagy ghi
  4. Fogyaszthatsz kevés rizst, tésztát és pirítós kenyeret, de ha fogyni is szeretnél a mértékre vigyázz!
  5. Ne használj semmilyen növényi olajat (kókusz zsírt sem), ne egyél növényi zsírokat tartalmazó élelmiszeripari termékeket és olajos magvakat sem!
  6. Kúra alatt ne fogyassz semmilyen tejterméket vagy azzal készített ételt!
  7. Diéta alatt iktass ki az ételeidből mindenféle cukrot (mézet, xilitet is) és az azt tartalmazó élelmiszeripari termékeket.
  8. Kerüld minden magas cukortartalmú gyümölcs fogyasztását. Megengedett a citrom, grapefruit, mérsékelt mennyiségben a kókusz és a gránátalma
  9. Igyál legalább napi 2-3 liter tisztított vizet, ásványvizet, de kerüld az alkohol tartalmú italokat!
  10. Kávé, tea fogyasztható – tej és cukor nélkül!
Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!
 
Forrás: WEBBeteg - Dr.Vitális Zsuzsanna,  Szabó Sigfrid feltaláló, Biocomag, Ökonatura