Miért használjunk természetes kozmetikumokat?

Miért jó bio, natúr termékeket használni? Tudtad, hogy a legtöbb kozmetikum köolajszármazékokat, parabéneket és egyéb mesterséges anyagokat tartalmaz? És arról hallottál már, hogy ezek az anyagok a bőr pórusain át - a méregtelenítő szerveket kikerülve - könnyen és gyorsan felszívódnak

Kattints ide, és nézz meg egy videót a természetes kozmetikumok használatáról, előnyeiről:


 
A minősített bio termékekben garantáltan nincsenek kockázatos összetevők. Hogy mik a kockázatos anyagok? ITT találhat több infót. 
Fontos, hogy ne csak 1-2 hatóanyag legyen minősített bio alapanyag, hanem az egész termék. Hogy miért? Gondolj bele, kapsz egy pohár szennyezett vizet, de beleöntünk 20% minősítetten a Alpok legtisztább vizéből. Mit kapunk? Tiszta egészséges vizet biztosan nem. Krémeknél is a komplett bevizsgált termék nyújt teljes bizonyosságot a termék tisztaságáról!
A bio termékek rengeteg biológialag aktív hatóanyagot tartalmaznak. Ez azért fontos, mert a bőrünk ezeket az anyagokat könnyebben használják és a rengeteg vitamin, antioxidáns könnyebben beépül a bőrbe. Ezzel hozzájárul a természetes egészséges bőrkép kialakulásához. A termékekben csak növényi olajok vannak, aminek a lipid szerkezete nagyon hasonlít a bőréhez ezáltal segíti a bőrünket megfelelő zsiradék pótláshoz jutni.
 
A bio, natúr termékek nem tartalmaznak liposzomás, nanotechnologíás anyagokat sem, semmit nem “erőltetnek” a bőrre, csak, ami a hajszálérhálózaton természetesen a bőrbe jutnak. Ezzel gyengéden, de hatékonyan ápolják a bőrt.
 
De biztos nagyon drága? Nem annyira mint gondolnád, sokszor egy szintetikus krém is kerül annyiba, mint egy natúr termék. De ha egy krém csak párszáz forinttal kerül többe, de cserébe nem terhel meg, hosszútávon jobban járunk vele!

 

Ajándékozz natúrkozmetikumokat!

Hallgassátok meg ezt a rádióriportot is dr. Gyovai Viola biológussal, amely sok hasznos és érdekes információt tartalmaz olyan kérdésekről, mint:

- Mitől bio a bio?
- Mit tartalmaz?
- Mit nem tartalmaz?
- Ki minősíti és mik a szabályai Magyarországon?
- Miért hatékonyabb a kémiai kozmetikumoknál?
... és sok más hasznos információ.

Kattints a képre, majd indítsd el!

A Biola bio termékeiről itt olvashatsz bővebben.

A Biola termékeket itt nézheted meg.

Forrás: www.biokozmetikapecs.hu