Mi a Kurkuma? Fű-szer vagy gyógyító-szer?

A kurkuma színező anyagának, a kurkuminnak rengeteg, az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatását ismerjük már. Főként erős gyulladásgátló, izületvédő, daganatellenes tulajdonsága miatt vált ismertté. Új kutatások alapján az agy megbetegedéseire is jótékony hatással lehet, sőt akár az alkohol okozta károsodásokat is visszafordíthatja. Ezt erős antioxidáns hatásának köszönheti, mellyel megakadályozza a káros oxidációs folyamatok okozta sejtkárosodásokat. Jótékonyan hat a bélrendszerben kialakult gyulladásos folyamatokra is.

Tehát a kurkumát érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe. Fontos tudni róla, hogy megfelő adagolásban ízt nem, csak színt kölcsönöz az ételeknek.

Egy mokkáskanál kurkuma kellemes aranysárga színt ad például a rizsnek, a galuskának, a leveseknek, főzelékeknek, így az ételeink látványába is változatosságot csempészhetünk. A pirospaprikával készült magyar nemzeti étel, a pörkölt színét is teljesebbé varázsolja. Tehetünk a tészta főzővizébe egy késhegynyi kurkumát, ha kedveljük a sok tojással készült tészta látványát,

Attól sem kell félnünk, hogy elrontjuk vele az édességeket. Egy csipetnyi kurkuma szép sárga színt ad a piskótának, sőt a halvány sárgájú tojásokból készült ételek színét is feljavíthatjuk vele, mint pl a tojásrántotta, omlett.  Összegezve: a felhasználási lehetőségeknek csak fantáziánk szab határt!

Kurkuma termékeink:

A kurkuma kivonat jobban gyógyítja a térd idült ízületi gyulladását, mint a gyógyszerek?

Milliók használnak szteroidmentes gyulladáscsökkentő gyógyszereket és fájdalomcsillapítókat az  idült ízületi és egyéb gyulladásokra. Létezik egy sokkal biztonságosabb, de legalábbis ugyanannyira hatékony, természetes alternatíva, ami olcsó és csak a konyháig kell elmenni érte.Használd napi szinten a kurkuma fűszert!

Még hamarabb elfejetheted ezt a problémát, ha elkezded  a Regenor diétát és mellé a kurkumin és turmeric tartalmú Turmeric  nevű  készítményt is  használod, majd a kúra közepétől a Joint Complex segítségével táplálod az ízületeidet. 

Az ízületek állapotán a leghatékonyabban úgy javíthatunk, ha megfelelően tépláljuk ízületeinket és megszabadítjuk a terheléstől. Az ízületek terheltségét mentesíthetjük, ha lefaragunk a túlsúlyunkból. Az ízületi fájdalmak esetében sokszor gyulladás áll, melyek méreganyagok lerakódása, illetve az immunrendszer nem megfelelő működése miatt keletkezik. Mindegyik problémán segíthet a Reg-enor program, amely sejtszintű méregtelenítéssel szabadítja meg a szervezetet a méreganyagok lerakódásától, ezzel segít a fogyásban és az immunrendszer normál működésében is, így az ízületi gyulladások gyógyulásában is.

A Reg-enor egy speciális készítmény, magyar szabadalom, amely beindítja a máj epetermelését, ezzel felszabadítja a májat a lerakódásoktól. A máj méregtelenítő funkciói így újra fokozódnak, a termelt epesav pedig az emésztést és a zsírbontást indítja be. Ezek a kedvező folyamatok - a méregtelenítés és az anyagcsere fokozása - az egész test tisztulására és öngyógyítására hatással lesznek, mellékhatásként segít megszabadulni a túlsúlytól.

A REG-ENOR fogyasztásához egy speciális étrend betartása javasolt.

A termékről további információt ITT találhatsz.

Részletes recept ajánlat ITT letölthető!

Saját recept ötletgyűjteményünket  ITT találod!

Turmeric

750 mg  kurkuminoid és turmeron kivonat, nagy koncentrációjú hatóanyag

  • Legfontosabb jellemzői a megfigyelések szerint:
    - Gyulladásgátló hatás
    - Erős antioxidáns
    - Erőteljes méregtelenítő szerep
    - Támogathatja a máj regenerációját
    - Serkentheti az epeműködést
    - Pozitívan hathat a veseműködésre
    - Vizelethajtó hatása is észlelhető
    - Hozzájárulhat a bélrendszer és emésztés megfelelő működéséhez
    - Segítheti az egészséges vérkeringést, magas vérnyomásnál is előnyös lehet
    - Szabályozhatja a koleszterinszintet
    - Előnyös lehet ízületi gyulladások esetén
    - Lassíthatja az érelmeszesedés kialakulásának folyamatát
    - Csökkentheti a radiológiai kezelések káros hatásait
    - Az Alzheimer kór kialakulásának kockázatát is csökkentheti

Keresd elérhetőségeinken:

E-mail: okonatura@gmail.com

Tel: 20/9311-985     72/311-985


 

A kurkuminhoz hasonló növényi színező anyagok nagyon jó hatással vannak az egészségre, mert fontos élettani folyamatokban vesznek részt az emberi szervezetben is.

A növények általában sokféle festékanyagot tartalmaznak, ezek keverékei adják egyedi színüket. Alább felsoroltunk néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Festékanyagok növények szerint:

  • kurkuma - kurkumin
  • sárgarépa, mangó, sárgadinnye – karotin
  • cékla – betanin
  • paradicsom – likopin
  • pirospaprika – capsanthin, capsorubin, zeaxanthin, lutein, kryptoxanthin, karotin
  • kukorica, sárga paprika – kryptoxanthin
  • csalán – lutein
  • zöld levelek – klorofill
  • kukorica – zeaxanthin
  • csipkebogyó – rubixanthin
  • sáfrány – azafrin, crocetin
  • eper – pelargonidin
  • kökény, áfonya, cseresznye – cianidin

Festékanyagok színek szerint:

  • Piros színû festôanyagok: likopin, rubixanthin, rhodoxanthin, alizarin, purpurin, alkannin, shikonin, brazilein, cianidin, delfinidin, phycoerythrobilin
  • Narancsszínû festôanyagok: helenién, azafrin, muscarufin.
  • Sárga színû festôanyagok:  karotin, kriptoxanthin, lutein,  zeaxanthin, flavoxanthin, taraxanthin, physalien, crocetin, bixin, kurkumin,  boletol, quercetin, luteolin, morin
  • Zöld festôanyag: klorofill.
  • Kék  festôanyagok:  cianidin, delfinidin, indigó, phycocianobilin.
  • IboIyaszínû  festôanyagok: violaxanthin, polyporsav stb.
  • Barna színû  festôanyagok:  fucoxanthin, atromentin, haematein
  • Fekete festôanyagok: cianidin és más antociánok

Tudtad?

A növényi festékanyagok mind fényérzékeny vegyületek, erős fény hatására lebomlanak. Ezért ha a pirospaprika, a kurkuma vagy a curry által elszíneződött edényeket kirakjuk a nagyfényre, egy idő után az elszíneződés is eltűnik, eredeti színüket nyerik vissza.

Eperjesi Klára természetgyógyász, fitoterapeuta