Ismerd fel a rossz vérkeringést!

A rossz vérkeringés főbb tünetei:

Ha többet felismersz közülük, próbáld ki ezeket a termékeket és előzd meg a későbbi keringési problémákat!

Reg-enor - méregtelenítés, testtisztítás az ereknek is!

Circuline - Értisztító érfalak felületén lévő meszesedés oldására és a koleszterinszint csökkentésére.

Az alsó végtagok megdagadása

A lábfejek enyhe duzzadása hosszabb ideig tartó egy helyben ülés vagy állás miatt is bekövetkezhet. Ha a lábfej duzzanata egy ideje már fennáll, vagy ödémától szenvedsz, lehetséges, hogy a nem megfelelő vérkeringés áll a probléma hátterében.

A vérkeringés problémái miatt a vesék képtelenek arra, hogy a folyadékokat a vérerekbe juttassák. Emiatt a folyadék kiszivárog és az erek környékén található szövetekbe jut, ez okozza a duzzanatot.

Hideg, érzéketlen kezek és lábfejek

A megfelelő vérkeringés segíti az egészséges testhőmérséklet fenntartását. Amennyiben a véráram útjába áll valami, a szervezet nem képes a normális testhőmérséklet fenntartására, különösen a legtávolabbi helyeken, így kezek és lábfejek kihűlnek.

Állandó fáradtság és kimerültség

Ha tartós kimerültséget,  fáradtságot érzel, lehetséges, hogy bizonyos testrészeid vérkeringése nem megfelelő. A rossz vérkeringés miatt szerveid számára nehézséget okoz a mindennapi teendők elvégzése, mivel nem jutnak elegendő mennyiségű oxigénhez és tápanyagokhoz.

Gyenge immunrendszer és lassú gyógyulás

A nem megfelelő vérkeringés nem juttatja megfelelő mennyiségben szervezetébe a különféle betegségek és fertőzések leküzdéséhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. A meggyengült immunrendszer miatt lehetséges, hogy gyakrabban leszel beteg a megszokottnál, a sebeid pedig lassabban gyógyulnak.

Visszerek

A nem megfelelő vérkeringés miatt a közvetlenül a bőrfelszín alatt található erek megduzzadnak, megcsavarodhatnak, és láthatóvá válnak. A visszerek főképp az alsó lábszáron jelentkeznek, fájdalmat, viszketést, nyugtalanságot, égető érzést, a lábak elnehezedését okozva. Sokak számára a látványos, duzzadt erek szépségápolási problémákat is okoznak.

Hirtelen jelentkező hajhullás

Az hirtelen hajhullás, amelyre nincsen magyarázat, egyértelmű jele annak, hogy szervezetének nem megfelelő a vérkeringése. Amennyiben fejbőröd nem jut hozzá a megfelelő mennyiségű szükséges tápanyagokhoz, hajad elvékonyodik, kiszárad, és nagy mértékben hullani kezd. A nem megfelelő vérkeringés bőröd kiszáradását és körmeid töredezését is okozhatja, mivel oda sem jut el megfelelő mennyiségű tápanyag.

Erekciós problémák

A férfiak körében a nem megfelelő vérkeringés csökkenti a vér áramlását a nemi szervekbe is, ezáltal pedig erekciós problémákat is okozhat. Amennyiben a probléma hátterében keringési zavar áll, így az nem egyszer jelentkezik, hanem rendszeres, fennálló probléma.

A bőr színének megváltozása vagy elkékülése

Amennyiben bőröd vagy ajkaid elkékülnek, az annak a biztos jele, hogy szervezetednek alacsony a véroxigén-szintje, vagy szervezeted vérkeringése nem megfelelő. Ezt a problémát egyszerűen elkékülésnek is nevezik. A vér alacsony oxigénszintje a vér színének megváltozását okozza, élénk vörösről mélyebb, bordó színre. Emiatt a szemeid körüli bőr, valamint ínyed és ajkaid kék színűvé változnak. Ujjaid és lábujjaid is úgy tűnnek majd, mintha véraláfutásosak lennének.

A csecsemők bőre színének hirtelen megváltozása a veleszületett szívelégtelenség egyik jele is lehet, mindenképpen kérj tehát orvosi segítséget ebben az esetben.

Szorító érzés a mellkasban és mellkasi fájdalom

A szív artériás vérkeringésének csökkenése a mellkas szorító érzését és elnehezülését okozza. Ez az érzés teljesen váratlan időpontokban jelentkezhet, majd elmúlhat. Orvosi körökben az állapot neve angina pectoris..

Amennyiben mellkasi fájdalmaid vannak, azonnal keresd fel orvosodat, ezáltal ugyanis lehetséges, hogy egy életveszélyes állapot bekövetkezését akadályozod meg!

Mit tehetsz, hogy megelőzd a kialakulását?

Reg-enor testtisztító program - méregtelenítés, testtisztítás az ereknek is! A tapasztalatok alapján javul a keringés, a vérnyomásértékek és visszahúzódnak a visszerek!

  • Napi rendszerességgel végezz testmozgást.
  • Lehetőleg kerüld a nagymértékű stresszt.
  • Adj pár csepp rozmaringolajat ½ csészényi meleg olívaolajhoz és masszírozd a bőrödbe, főképp a végtagjaidra koncentrálva. Ha 1-1 csepp rozmaring olajat az orlyukakba dörzsölsz, az is javítja a vérkeringésedet, sőt az alacsony vérnyomás értékeket is megemeli.
  • Próbáld ki a hydroterápiát (váltakozó hideg- és melegvizes zuhany), amely segíti a megfelelő vérkeringés helyreállítását.
  • A nem megfelelő testtartás is okozhatja a vérkeringés problémáit. Ülés vagy gyaloglás során ügyelj arra, hogy gerincedet egyenesen tartsd.
  • Kerüld el a kávét, egészséged megőrzése érdekében inkább zöldteát fogyassz.
  • Ne fogyassz túlzott mennyiségű alkoholt.
  • Amennyiben dohányzol, igyekezz minél előbb leszokni, és a passzív dohányzást is kerüljed el.
  • Keringési rendszered stimulálása érdekében fogyassz rendszeresen olajos magvakat, cayenne borsot vagy feketeborsot, fokhagymát, hagymát, valamint gyömbért.
  • Ne sajnáld a pénzt a megfelelő lábbelire, amely nem gátolja lábfejei és lábszára megfelelő vérkeringését.

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!

Forrás: dr. Tihanyi