Hogyan előzheted meg nagy eséllyel az Alzheimer kórt?

Az Alzheimer-típusú elbutulás igen gyakori betegséggé vált - világszerte kb. 18 millió embert érint. A 65 éves lakosság körében kb. 1%-os az előfordulása, sajnos e kor felett ötévente megduplázódik az érintettek száma. Mi lehet e rohamos növekedésnek az oka? . Tehetünk-e valamit ellene?
Az Alzheimer-kórt egyszerű feladatokkal próbálják kezelni
A kórkép klinikai és patológiai jellemzőit elsőként 1906-ban Alois Alzheimer ismertette. 
A leírójáról elnevezett betegség a demenciák, azaz elbutulással járó tünetegyüttesek leggyakoribb (50-70%) oka. Az Alzheimer-kór a központi idegrendszer jellegzetes klinikai és patológiai elváltozásaival, idegsejt-pusztulással járó betegsége. Általában 40 éves kor felett jelentkezik, pszichés és viselkedési tünetekkel járó, fokozatosan súlyosbodó mentális hanyatlás.
A betegség pontos oka ma még ismeretlen. A kutatások több elméleti feltételezésre is szolgáltattak bizonyítékot.
Kimutathatók bizonyos genetikai eltérések, valamint a  nehézfém terheltség a szervezetben!  
A nehézfémek kihajtása a szervezetből nem egyszerű feladat, de a Clorella zöld alga és a Kovaföld kúra segíthet ebben. A kutatási eredmények feltételezik, hogy  hormonális, anyagcsere és neurológia zavarok és egyes daganatok is hozzájárulhatnak az Alzheimer kór kialakulásához-
Ajánlott termékeink:
  • Immun Supreme alga complex  240 kapszula , Spirulina
  • Prémium Kovaföld Perui 250 gr/36 adag   Szilicium dioxid és ásvány tartalommal
  • Reg-enor teljes test tisztító kúra
  • Melatonin
  • Gingko Biloba + 1000 mg Lecitin
  • Lecithin
  • Krill olaj omega-3-mal
A kutatások szerint az Alzheimer kór okai lehetnek:
 
 
Drog, gyógyszer Korszerűtlen altatók, régi típusú antidepresszánsok, 

 
 
Anyagcsere és hormonális  betegségek
 
Diabetes és Pajzsmirigy működési zavarok
   
Neurológiai és emocionális betegségek
 
Depresszió, szorongás, agyi elváltozás
Trauma, tumor sérülések, daganatok
           
   
Elégtelen méregtelenítés, nehézfémek a szervezetben
 
Hogyan lehet egyszerű módszerrel kizárni az Alzheimer-kór valószínűségét?
A tünetek és különböző tesztek - a betegnek gondosan kidolgozott, lényegében egyszerű feladatokat, mint például a betegnek egy óra számlapján be kell rajzolnia a pontos időt.
Vagy a világszerte elterjedt a mini mentál teszt (30 pontos MMS = mini mental state) kell szóban, írásban vagy rajzzal megoldania - alkalmazása megerősítheti a klinikai gyanút. szellemi hanyatlásukat.

belgyógyászati vizsgálatok 
Keringési és vérvizsgálatokra, EKG-ra, mellkasi röntgenre, a cukorbetegség, vérszegénység, veseelégtelenség, a pajzsmirigy-funkció vizsgálatára, vitaminhiányos állapotokat, alkoholizmust, fertőzéseket is ki kell zárni.

Az agyi képalkotó eljárások (CT, MRI) alkalmazásával pontosabban felállítható a diagnózis, kizárhatók más betegségek, többek között az agydaganat lehetősége

Az Alzheimer-kór tünetei, kórlefolyása

A betegek eleinte csak feledékenynek tűnnek. Az első gondolkodásbeli zavarok akár már 40 éves kor körül is jelentkezhetnek, a tünetek a betegség előrehaladtával súlyosbodnak.

A lehetséges tünetek: 
A rövid távú emlékezet zavara. A beteg a kicsivel korábban hallott információt - pl. új telefonszámot - nem tud elismételni. 
Gyakran kiesik neki, hova tett le valamit, amit előtte még a kezében tartott.
A hosszú távú emlékezet zavara.  Régóta ismert, személyes dolgokat - születési dátum, lakhely - nem tud felidézni.
Térben és időben rosszul tájékozódik, ismerős helyeken eltéved, beszéde zavart lesz, nem emlékszik a szavakra, vagy nem érti értelmüket.
A beteg elveszti az izmai feletti kontrollt, így a napi rutinmozdulatok elvégzése nehézkessé, ügyetlenné válik.
Az elvont (absztrakt) gondolkodás zavara lép fel, az ítélőképesség romlik.
A hangulata megváltozik, kedélytelenné, visszahúzódóvá, zavarttá, esetleg ingerlékennyé, nyugtalanná, erőszakossá válik.
Étvágya romlik nem tud aludni, helyette járkál, nem találja a helyét, személyes higiénéjét elhanyagolja, enyhe képzelődések, téveszmék zavarhatják. 
A nagyon súlyos állapotú Alzheimer-kóros betegekre jellemző, hogy nem tartják vizeletüket, nem tisztálkodnak. 
Végül előfordulhat, hogy a beteg nemcsak önellátásra nem képes, de nem tud gondolkozni, beszélni sem.
A betegség tulajdonképpen az értelem, a személyiség szétesése, lassú halála, de a folyamatot ma már jelentősen fel lehet tartóztatni.

Bizonyos tüneteket, az emlékezet és gondolkodás zavarait az Alzheimer-kóron kívül okozhatja más betegség, például érelmeszesedés vagy depresszió is.
 
Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!