Hogyan befolyásol bennünket a félelem?

Hogyan befolyásol bennünket a félelem?

Kapcsolódó kép

Emlékeznek arra, hogy szüleink hogyan érték el azt, hogy gyerekként ne nyúlkáljunk a tűzbe?

Ne dugjunk a konnektorba szöget, ne dobáljuk meg a szomszéd macskáját, ne beszéljünk csúnyán, ne hazudjunk és még ki tudja mennyi csínytevést!? Hát amikor én gyerek voltam, elég sűrűn használták a szülők a megfélemlítés eszközét és itt nem a verésre gondolok, hanem arra, hogy nem kívánatossá tették azt a dolgot. Olyannak tüntették fel, amitől visszahúzódtam.

Ha nem szeretnéd, hogy valaki valamit megtegyen, tüntesd fel számára úgy, hogy féljen tőle! Ha már fél tőle, akkor már nincs további munkád vele, hiszen a személy saját magát korlátozza!

A személy saját magát korlátozza.

Vegyünk csak egy egyszerű példát! Talán az egyik legjobban vitatott téma a C-vitamin. Mennyit kell belőle ennem, mennyi szívódik fel, mennyi ürül ki, vesekövet okoz vagy nem, mesterséges vagy természetes és még megannyi kérdés!

Mi az, amit biztosan tudunk? Annak ellenére, hogy az emberi test nem termel C vitamint, az állatok többsége igen. Még egy nyamvadt teknős is termel, természetesen nem megsértve az állatok eme színes egyedeit. De még egy teknős is termel. Nagyon sok írás tartalmazza, hogy mekkora mértékben teszik ezt meg. Ez igen csak kitolás az emberi fajjal, hogy szinte minden testi funkcióhoz szükséges a C-vitamin, és még sem termeli meg a test.

De mennyit egyek?

1.000 mg elég. Ha többet eszek vesekövem lesz. Önök szeretnének vesekövet? Szerintem nem és én sem. A vesekő nem kívánatos. Nem akarok vesekövet. Ezért jobb ha nem eszek 1.000 mg-nál több C vitamint. Ha többet eszek, félek vesekövem lesz.

Szentgyörgyi Albert napi több ezer mg C vitamint fogyasztott, ami akár elérte a 8.000 mg-ot is! Linus Pauling napi 10.000 mg C vitamint fogyasztott vagy ennél még többet! Számukra lehet, hogy kívánatos volt, hogy vesekövük legyen? Vagy tudták, hogy a C-vitamin nem okoz vesekövet?

Egy biztos. Mind a két tiszteletben álló személy igen kiemelkedő tudással rendelkeztek a C- vitaminról. Még Nobel díjat is kaptak érte! És nem volt vesekövük.

Félelem hatására a személy saját magát korlátozza.

Nem szabad zsírosan táplálkozni, mert lerakódik az erekben! Ne egyél tojást és egyéb zsírokban gazdag ételt! Az a test, aminek az alapvető funkciója, hogy működjön, még akkor is, ha nem kapja meg a megfelelő tápanyagokat, tényleg az lenne a szándéka, hogy eltömítse az ereket? Eltömítse az ereket, amin keresztül a sejtekhez szállítja a tápanyagokat? Ez nekem úgy hangzik, mintha a test saját maga ellen lenne. Biztos így van?

De akkor hogy kerül a zsír az érfalakra? Miért teszi oda? Mit akar elérni vele? Azt biztosan nem, hogy elduguljon.

Az érfalaknak nagyon rugalmasnak kell lenniük, összeszűkülnek – kitágulnak, összeszűkülnek – kitágulnak. És ha nem elég rugalmasak, akkor megrepednek az érfalak. De semmi baj, hiszen van rá megoldás. A Kollagén. A kollagén a test ragasztóanyaga. Ez egy speciális fehérje, és a fehérjék közül ebből van a legtöbb a testben. Ettől rugalmas a bőr, ettől ellenállóak az izmok, ettől erősek a fogak, ettől rugalmasak az érfalak is és sorolhatnám jó hosszan. Mivel ez egy rugalmas és egyben nagyon erős anyag, ideális az érfalak kijavítására, így kijavítás után is rugalmas marad az érfal. Nagyon jó. Vagy még sem? A test elő tud állítani kollagént, de van egy nagyon fontos vegyület, amire szüksége van. Szüksége van rá, hogy rugalmas és erős kollagént tudjun gyártani megfelelő mennyiségben. Ez pedig a C-vitamin! Na most, ha nem eszünk elég C vitamint, és a test nem tud gyártani elég kollagént, akkor a repedt érfalakat mivel próbálja kijavítani? Talán valami zsíros anyaggal? Talán koleszterinnel? Hát a koleszterint valójában a test bármelyik sejtje előtudja állítani. Nagy mennyiségben megtalálható és könnyen pótolható. Viszont nem elég rugalmas és nem elég erős. Ezért jó sokat oda kell rakni az érfal repedéseihez és hogy stabilabb legyen, kalciummal megerősíti!

Én személy szerint jobban szeretném, ha a kollagénnel javítaná ki a testem az érfalak repedéseit.

Szentgyörgyi Albert 8.000 mg, Linus Pauling 10.000 mg vagy ennél több C vitamint fogyasztott.

Félelem hatására a személy saját magát korlátozza.

Ne hagyja magát megfélemlíteni!