Hirtelen súlygyarapodás? Mi okozhatta?

Ha hirtelen felszedünk pár kilót, azzal még nincs baj, de érdemes megfejteni a jelenség okát, mielőtt veszélyes következményekkel járhatna!

Alacsony zsírtartalmú diéták

Az alacsony zsírtartalmú diéták divatja közben ijesztő mértékben megnőtt az elhízási arány. Ennek oka, hogy ezek a diéták rengeteg szénhidrátot írnak elő, ami egyenes út a plusz kilókhoz. Alapszabály: zsírokból és szénhidrátokból is megfelelő mennyiséget kell bevinni minden diéta alatt.

Ajánlatunk: Reg-enor testtisztító és súlycsökkentő program zsírral készített étrenddel.

Fogamzásgátló tabletták

A fogamzásgátló tabletták gyakori mellékhatása lehet a váratlanul bekövetkező hízás. Ilyen esetben konzultálni kell a szakorvossal a terápia megváltoztatásáról.

Menopauza

A menopauza bekövetkeztével a nők hormonális egyensúlya felborulhat, melynek eredményeképpen nőhet az étvágy, lassulhat az anyagcsere, ezzel megindulhat a súlygyarapodás. Ha a hirtelen súlygyarapodás hormonális változásokra vezethető vissza, érdemes felkeresni a nőgyógyász.

Ajánlott termék a változókorra:

Alvászavar

Ha nem tudjuk megfelelően kipihenni magunkat, szervezetünk elkezd raktározó üzemmódra váltani, anyagcserénk lelassul, a plusz kilók pedig elkezdenek felhalmozódni. Aludjunk  legalább 7-8 órát, hogy megállítsuk ezt a folyamatot. 

Nehéz elalvás vagy alvászavarok esetén ajánljuk a Melatonint.

Az idő múlása...

Sajnos az idő múlását nem tudjuk megállítani. Ahogy múlnak az évek, anyagcserénk lelassul, mely alapot adhat a súlygyarapodásnak. Hogy ennek elejét vegyük, mozogjunk rendszeresen, táplálkozzunk egészségesen, változatosan.

Termékajánlataink:

Pajzsmirigy alulműködés

A megfelelő pajzsmirigyműködéshez jódtartalmú táplálkozásra van szükség. A termőföldek tápanyagtartalma azonban kimerülőben van, így a megtermelt élelem gyakran nem tartalmaz megfelelő mennyiségű jódot a pajzsmirigyműködéshez, így az lelassul, nem képes megfelelő szinten tartani az anyagcserénket, és lassan hízni fogunk.

A megfelelő jódmennyiség beviteléhez ajánljuk:

Nem megfelelő táplálkozás

Sok esetben a helytelen táplálkozás és az ebből fakadó állapotok, mint a lassú bélmozgás, a székrekedés felelősek a túlsúly kialakulásáért. Ha azt tapasztalja, hogy emésztése nem megfelelően működik, próbáljon meg zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrendre átállni és igyon sok tiszta vizet!

Ajánlatunk: Natu-Lax, a bélmozgás serkentője.

Tápanyaghiány

A magnézium, vas vagy D-vitamin hiánya csökkenti energiaszintünket és lassítja az anyagcsere folyamatainkat. Fogyasszon zöld leveles zöldségeket és májat, hogy növelje szervezete vas szintjét. Egyen gyakran magnéziumban gazdag olajos magvakat, mandulát, brazil diót. Ha teheti, tartózkodjon napos helyen, s ezzel biztosítani tudja a szervezete számára nélkülözhetetlen D3-vitamint.

Táplálékkiegészítőink:

Bizonyos gyógyszerek

Számos olyan gyógyszercsoportot ismerünk, melyek szedése hirtelen hízáshoz vezethet. Leggyakrabban az alábbi gyógyszerek okoznak gyors testsúly növekedést: szteroidok, hormonpótlók, RA és mellrák ellen szedett készítmények.

Depresszió

A gyors és hirtelen súlygyarapodás leggyakoribb oka a depresszió, illetve az arra szedett gyógyszerek. A legtöbb antidepresszáns gyógyszer mellékhatása a gyors testsúly gyarapodás.