Figyelmeztető jelek cukorbetegség kialakulásakor

Szervezetünk csodálatos működése mindig figyelmeztet a bajokra, csak meg kell tanulnunk odafigyelni az apró jelekre. Szervezetünk a komoly betegségek kialakulásának kezdetén is jelez nekünk, valami baj van. Így van ez a cukorbetegségnél is, lássuk a figyelmeztető jeleit:

Erős szomjúság érzés és fokozott vizelés

Amikor a glükóz szintje megemelkedik a vérben, a vesék megpróbálják azt kiszűrni. Viszont, ha túl sok a glükóz a vesék végül nem tudják elég gyorsa elvégezni a szűrési folyamatot. A felesleges glükóz ezért kiürül a vizelettel. A fokozott vizelés dehidratációhoz. kiszáradáshoz vezet, vagyis szomjasak leszünk.


Hirtelen fogyás

A vizelettel távozó glükóz nem raktározódik a szervezetben, nem szívódik fel a sejtekben. Ennek eredménye, hogy drasztikus fogyás indulhat el. 

Száraz, repedezett bőr

A fokozott vizelés és szomjúság miatt a szervezet elveszíti víztartalma nagy részét. Mivel részben bőrünk is víztartalmának köszönheti rugalmasságát, ezért kiszárad. Emiatt a bőr kiszárad, lehámlik, viszket, mert a vese innen is elvonja a vizet.

Lassan gyógyuló sebek

A receptorok, amelyek felismerik a fertőzést a szervezetben "megvakulnak" a túl magas glükózszinttől. Vagyis a magas glükóz szint gátolja a fehérvérsejtek megfelelő működését, ezzel akadályozva a normális gyógyulási folyamatokat.

Gyakori fertőzések 

A magas glükózszint lassú immunválaszt eredményez, ami növeli fertőzések esélyét.

Fokozott éhségérzet

A szervezetnek szüksége van az inzulinra, hogy a glükózt a sejtekbe juttassa. Ha inzulin-rezisztencia alakult ki a sejtek nem tudják tárolni a glükózt. Emiatt a szervezet nem rendelkezik a megfelelő energiával, amit azzal próbál kompenzálni, hogy az energiafelvétel reményében éhségérzetet kelt.

Ingerlékenység

Az alacsony energiaszint és az éhségérzet - ami következménye a megemelkedett glükózszintnek - ingerlékennyé, idegessé tesz. Ha a glükóz szintje állandóan magas, az folyamatosan a nem megfelelő szinten tartja energiaszintünket és állandó idegességet okoz.


Gyengeség és fáradtság

A megnövekedett éhségérzet és a hibásan működő folyamatok miatt a szervezet  nem képes megfelelően hasznosítani a bevitt energiát. Emiatt folytonos fáradtságérzet alakul ki.
 
Zsibbadó végtagok

A bizsergő vagy zsibbadó végtagok a diabéteszes idegrendszeri  tünetei is lehetnek, ami a magas vércukorszint következménye.  A megemelkedett szint ugyanis megzavarja az idegek által közvetített jeleket. Emellett az érfalak is meggyengülnek.
 
Homályos látás

A szemek és az abban lévő erek - a meggyengült érfal miatt - rendkívül érzékenyek az állandóan magas vércukorszintre. A szemlencse megduzzad, alakja megváltozik, emiatt homályos látás alakul ki. 
 

Mit tehetünk ha ezeket a jeleket tapasztaljuk magunkon?

 

-  A BLD Sugar  Balancer vércukorszint optimalizáló kapszulázott gyógynövény készítmény ( további információ okonatura@gmail.com)

-  A természetes megoldások közé tartozik a Reg-enor diéta, amely a testsúly csökkentésével és az immunrendszer erősítésével a májeltérések, a cukor értékek, a magas vérnyomás és érrendszeri betegségek is javulnak. 

A fogyásban és testtisztítás mellett a  betegségek kialakulásának megelőzésében is segíthet a magyar fejlesztésű Reg-enor program, amely koplalás nélkül, speciális magyaros étrend betartása mellett járul hozzá az egészségedhez!

Szigorú diétát tartasz? Ennek a táblázatnak a segítségével pontosan számolhatod az ételek zsír-, szénhidrát- és fehérjetartalmát. Kattints ide!

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!

 
Forrás:  Szabó Sigfrid, házipatika.com