Fájnak az ízületei?

Az ízületi bántalmak nagyon sokfélék lehetnek. A komolyabb, gyulladásos megbetegedések mindenképpen kezelést igényelnek, de az enyhébb fájdalmakat kezelhetjük otthon is. Néhány otthoni praktikát szeretnénk megosztani az olvasókkal, az ízületi bántalmak enyhítésére, megelőzésére.

A legfontosabb, hogy belsőleg erősítsük meg az ízületeket, tápláljuk megfelelően! Az ízületek terheltségét mentesíthetjük, ha lefaragunk a túlsúlyunkból. Az ízületi fájdalmak esetében sokszor gyulladás áll, melyek méreganyagok lerakódása, illetve az immunrendszer nem megfelelő működése miatt keletkezik. Mindegyik problémán segíthet a Reg-enor program, amely sejtszintű méregtelenítéssel szabadítja meg a szervezetet a méreganyagok lerakódásától, ezzel segít a fogyásban és az immunrendszer normál működésében is, így az ízületi gyulladások gyógyulásában is.

A Reg-enor egy speciális készítmény, magyar szabadalom, amely beindítja a máj epetermelését, ezzel felszabadítja a májat a lerakódásoktól. A máj méregtelenítő funkciói így újra fokozódnak, a termelt epesav pedig az emésztést és a zsírbontást indítja be. Ezek a kedvező folyamatok - a méregtelenítés és az anyagcsere fokozása - az egész test tisztulására és öngyógyítására hatással lesznek, mellékhatásként segít megszabadulni a túlsúlytól.

A REG-ENOR fogyasztásához egy speciális étrend betartása javasolt.

A termékről további információt ITT találhatsz.

Részletes recept ajánlat ITT letölthető!

Saját recept ötletgyűjteményünket  ITT találod!

 

Különböző bántalmak és tilalmak

Gyógynövények

Sok ízületvédő, gyulladásgátló gyógynövény ismert. A csalánlevél, a fűzfakéreg vagy az árnika is hasznos teaként ízületekre.

Ugyancsak hatékony a gyöngyvessző (Spirea) és az or­báncfű (Hypericum perforatum) levele. E leveleket hideg vízben egy óra hosszat kell áztatni, majd felfőzni. 5-10 perces állás után szűrve fogyasztható napi három-négy csészével.
A zellertea vagy zellergyökér-főzet úgy készül, hogy a felaprított zellergumót hideg vízzel leöntjük, majd felforraljuk. Mézzel ízesítve napi két bögrével fogyaszthatunk belőle.
Az ördögcsáklya (Harpagophytum procumbens) gyulladáscsökkentő és fájdalom-csillapító hatását ízületi kopással küszködők esetében klinikai kísérletek is igazolták. Főként enyhe reumás fájdalmakra ajánlott belsőleg és külsőleg egyaránt.

Illóolajok a fürdőbe

Vérkeringést és az ízület működését serkentő fürdővízbe adagolható illóolajok a rozmaringolaj, az eukaliptuszolaj, a levendula- és citromolaj, az olíva-, a majoranna- és a kámforolaj, az ízületek működését serkentő masszázsokhoz is eredményesen alkalmazzák őket.

Termékajánlataink ízületi bántalmakra:

Ízületi gyulladások esetén hatásos lehet a túró vagy káposztapakolás. A káposzta- vagy kelkáposzta levelek ereit kivágjuk, a leveleket megtörjük, majd ezzel borogatjuk a fájós tagokat. A levelek hűsítenek, és kivonják a méreg- és salakanyagokat. A legjobb éjszakára felhelyezni őket. A gyulladt ízületre ajánlják a hideg túrópakolást, amit nedves ruhába téve mintegy fél órán át kell az ízületen hagyni. Mások a mustáros pakolásra esküsznek.

Megfelelő ágy

A közepes keménység az optimális, ezen fekve fáj legkevésbé másnap reggel a derék, a hát, a vállak és a nyak területe. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek ugyanolyan kemény ágyon esik jól az alvás. Az az aranyszabály, hogy minél nehezebb emberről van szó, annál keményebb matracra van szüksége, hogy alvás közben ne süppedjen be az ágyba, gerince megfelelő, egyenes tartásban pihenhessen és lazulhasson el. A vállak és karok szintén nyugodtan pihenjenek a törzs mellett, hogy a vállizmok is ellazulhassanak. Ha a hát görbe, domború, és nem ideális az ágy, a vállakat és karokat lapos kispárnán nyugtathatjuk. A fejpárna is lapos legyen, hogy a nyak pontosan a gerinc folytatásaként nyúljon el rajta, ne lógjon, vagy legyen magasabban.

Kényelmes ülések

Cserélje le kényelmetlen székeit!  Az számít, hogy hosszú távon is tud-e kényelmesen, egyenes testtartásban ülni rajta: azaz talpak a földön, a térdek derékszögnél kicsit tompább szögben, a hát egyenes. Az asztal inkább legyen egy kicsit magasabb, mint alacsony. Pihenéskor egyenes háttal tudjunk hátradőlni az ülőalkalmatosságon. Görnyedni tilos! Ha a széktámla kényelmetlen, a derekat megtámasztó párna egyszerű és olcsó megoldás. Amikor kényelmesen elnyúlva, a lábakat feltéve akarunk ülni, a hát akkor is legyen egyenes. Ne csavarjuk ki a törzset, ne legyen a csípő hosszabb ideig ferde helyzetben. A helyes ülésre a volán mögött is figyelni kell! Bár a legtöbb autóülés jól beállítható, nem szégyen a kispárna, vagy az ék alakú derékpárna használata sem. A lényeg, hogy minél hosszabb ideig kényelmes legyen.

Ha sokat kell állni...

Hosszasabb álldogálással járó alkalmakkor álljon kis terpeszben, mindkét lábbal a földön, szimmetrikusan terhelve a gerinc és csípő két oldalát. A feneket húzza kicsi maga alá, és lazításképpen tegyen időnként néhány lépést.

Cipekedésés, háztartási munka

A csavarodó, tekeredő mozdulatok fölöslegesen terhelik az ízületeket, főként a gerincet. Alapszabály, hogy nehéz tárgyakat felemelni csak hajlított térdekkel, egyenes háttal szabad, különben a gerincet a szükségesnél jobban terheljük. Cipeléskor a jobb és bal kézben azonos tömeg legyen, a szatyor soha ne húzzon csak az egyik oldalon. Porszívózni és ablakot mosni is egyenes háttal kell. 

Tudtad?

A kurkuma kivonat jobban gyógyítja a térd idült ízületi gyulladását, mint a gyógyszerek?

Milliók használnak szteroidmentes gyulladáscsökkentő gyógyszereket és fájdalomcsillapítókat az  idült ízületi és egyéb gyulladásokra. Létezik egy sokkal biztonságosabb, de legalábbis ugyanannyira hatékony, természetes alternatíva, ami olcsó és csak a konyháig kell elmenni érte.Használd napi szinten a kurkuma fűszert!

Még hamarabb elfejetheted ezt a problémát, ha elkezded  a Regenor diétát és mellé a kurkumin és turmeric tartalmú Turmeric  nevű  készítményt is  használod, majd a kúra közepétől a Joint Complex segítségével táplálod az ízületeidet. 

Az ízületek állapotán a leghatékonyabban úgy javíthatunk, ha megfelelően tépláljuk ízületeinket és megszabadítjuk a terheléstől. Az ízületek terheltségét mentesíthetjük, ha lefaragunk a túlsúlyunkból. Az ízületi fájdalmak esetében sokszor gyulladás áll, melyek méreganyagok lerakódása, illetve az immunrendszer nem megfelelő működése miatt keletkezik. Mindegyik problémán segíthet a Reg-enor program, amely sejtszintű méregtelenítéssel szabadítja meg a szervezetet a méreganyagok lerakódásától, ezzel segít a fogyásban és az immunrendszer normál működésében is, így az ízületi gyulladások gyógyulásában is.

Kurkuma termékeink:

Turmeric

750 mg  kurkuminoid és turmeron kivonat, nagy koncentrációjú hatóanyag

  • Legfontosabb jellemzői a megfigyelések szerint:
    - Gyulladásgátló hatás
    - Erős antioxidáns
    - Erőteljes méregtelenítő szerep
    - Támogathatja a máj regenerációját
    - Serkentheti az epeműködést
    - Pozitívan hathat a veseműködésre
    - Vizelethajtó hatása is észlelhető
    - Hozzájárulhat a bélrendszer és emésztés megfelelő működéséhez
    - Segítheti az egészséges vérkeringést, magas vérnyomásnál is előnyös lehet
    - Szabályozhatja a koleszterinszintet
    - Előnyös lehet ízületi gyulladások esetén
    - Lassíthatja az érelmeszesedés kialakulásának folyamatát
    - Csökkentheti a radiológiai kezelések káros hatásait
    - Az Alzheimer kór kialakulásának kockázatát is csökkentheti

Keresd elérhetőségeinken:

E-mail: okonatura@gmail.com

Tel: 20/9311-985     72/311-985