Az orvos tanácsai télre

Dr. Kodori Judit orvos-természetgyógyász immár 15 éve segít sokaknak visszatalálni (természetes) önmagukhoz, egészségükhöz. A doktornő nagyon fontosnak tartja a megelőzést, de sok jó készítmény áll rendelkezésünkre amivel könnyedén segíthetünk magunkon vagy családtagjainkon, adott esetben sokszor akkor is, ha már baj van.

Télen sok minden előfordulhat
A téllel összefüggő leggyakoribb problémák a felső légúti-, arcüreg-, fül- gyulladások, a húgyúti felfázások, valamint a „hideg kéz-láb” jelenség. Néhány immunrendszert terhelő tényező a teljesség igénye nélkül: bélflóra terheltsége (gombák, paraziták), stressz, kialvatlanság, elektroszmog, méreganyagok, nehézfémek, színezékek, adalékanyagok, gyógyszerek, alkohol, dohányzás.

Ha az előbbi rizikók fennállnak, akkor ilyenkor gyakran jelentkező megbetegedés az influenza és a nátha. A két betegség hasonló tünetekkel jár, de az előbbit influenza vírusa, utóbbit a rhinovírusok okozzák. Lefolyásában is különbözik a két betegség, általában az influenza súlyosabb tünetekkel jár. Ezek szövődményeként, vagy külön alakulhat ki fül- vagy tüdőgyulladás, ami mindenképpen orvosi ellátást igényel.


MIT TEHETÜNK A „MEGFÁZÁSOK” ELKERÜLÉSÉRE

Alapvető tanácsok:
-  járvány esetén természetesen a közösség kerülése, ami gyermekek esetén különösen fontos,
-  a higiéniai szabályok betartása (köhögés, tüsszentés esetén, illetve a gyakori kézmosás),
-  a stressz tudatos kezelése,
-  megfelelő öltözködés, könnyű étrend,
-  napi rendszeres mozgás (legalább séta),
- megfelelő alvás, pihenés, a szervezet regenerálódásáert,
-  kiváló minőségű táplálék-kiegészítők fogyasztása.

02
MIT TEGYÜNK FELSŐ LÉGÚTI PANASZOK ESETÉN?

Nagyon fontos a bő folyadékbevitel.

Elsősorban tisztított víz, de az ebből készült teák is nagyon jó hatásúak lehetnek. A nyálkahártyák lehűlésével (hideg levegő, hideg folyadék-, étel, felfázás) az interferon (védő anyag) hatékonysága csökken, így könnyen kialakul a megbetegedés.

Forró „védőitalok” fogyasztása (a fentebb említett okok miatt).

A felmelegítés minden esetben sokat segít, ezért fogyasszunk forró teát, vegyünk forró fürdőt. Ilyenkor leginkább a bodza, hárs, csipkebogyó, hibiszkusz teát célszerű fogyasztani.

Étrend-kiegészítők, vitaminok szedése.

Az Ökonatura palettáról szemezgetve, fontos a könnyen emészthető fehérje (algák: Immun Supreme), és a növényi vitaminok pótlása Green Multi Complex, Vita-Min with Greens, C-vitamin/MSM italpor.

Gyulladásnál: antioxidáns

Minden gyulladás esetén nagyon fontos az antioxidáns pótlása, erre legjobb készítmény a Best of Antioxidant formula, illetve a C-vitamin termékcsalád bármely képviselője.

Egészséges bélflóra

Nem szabad megfeledkezni az egészséges bélflóráról, különösen akkor, ha esetleg antibiotikumot is szedett valaki. A Flora Plus, mint indirekt immunrendszeri támogató, nem szabad hiányozzon a házipatikából.

Javaslatok gyermekeknek

Gyermekeknél is jól használható a Colostrumami természetes immunglobulin forrás, valamint a  Flavonoid komplex.

HA MÁR BAJ VAN…

Megbetegedésnél az első: Grapefruit
Ha már valaki megbetegedett, ejtsünk szót a „direkt” szerekről: az első számú a Grépfrút mag kivonat, ami évtizedek óta bizonyított, s nem csak felső légúti panaszok esetén. Akár kisgyermekkortól használható.

Ami mindig legyen kéznél…
Másik három készítmény, amit érdemes mindenképpen megismerni és használni ilyen esetekben: Olajfalevél-kivonat, Immun Plus, D-vitamin.

Bakteriális fertőzések esetén
Húgyúti felfázások esetén leggyakrabban bakteriális fertőzésekkel találkozunk. Ilyen esetekben is jól használható a kezelések kiegészítésére az Olajfalevél-kivonat, a Grépfrútmag csepp, a Flavonoid komplex, az Immun Plus, valamint a C- és D-vitamin.

Hideg kéz-lábra
Hideg kéz-láb esetén a következő természetes szereket ajánlható: Circuline, Ginkgo biloba, Flavonoid komplex, Alga tartalmú Immun Supreme és  a  Krill olaj omega-3-mal.

Ha feltöltöttük házipatikánkat a hétvégéken váratlanul jelentkező problémák esetén is vam mihez nyúlni, amíg az esetleges orvosi segítség megérkezik, vagy csak a kezdeti tünetek jelentkeznek.

Jó egészséget kívánok Mindenkinek!

Dr. Kodori Judit, orvos-természetgyógyász

Forrás: http://biocomag.ch/cikkek/gyogyitok-szemevel/felkeszules-a-telre-dr-kodo...

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!