A fogak és belső szervek összefüggései

Az 1950-es években Voll, Kramer és Gleditsch, német kutatók mutatták ki, hogy kölcsönös kapcsolat van a fogak és a belső szervek között.
Adott fogak, adott szervhez, illetve akupunktúrás csatornához tartoznak és fordítva, a belső szerveknek is kapcsolatuk van a fogakkal.

Elektromos mérési módszerrel – az ún. Voll-féle elektro-akupunktúrával  – bebizonyították, hogy a fogak fúrásának és csiszolásának hatására – a bőr meghatározott akupunktúrás pontjain – mérhető változások lépnek fel a bőr elektromos ellenállásában. Ez lehetővé tette, hogy az egyes fogak és az akupunktúrás pontok viszonyát leírják.

Minden állkapocs negyedben (jobb felső, bal felső, jobb alsó, bal alsó), öt fogcsoport van, a metszők, a szemfogak, a kisőrlők, az őrlők és a bölcsességfogak.

Minden egyes fog valamelyik belső szerv képviselője a szájban.
Ebből egyenesen következik, hogy a romlás mértékétől függően problémák adódhatnak a hozzákapcsolódó szervvel is. Az oda – visszacsatolásból adódóan pedig a fogromlás figyelmeztet az adott szerv megbetegedésére, vagyis a társszerv esetleges gyengülésére.

A fogak elvesztése részleges vagy teljes lehet. Mind a kettő utalás arra, hogy az egyén testi – lelki – szellemi harmóniája véglegesen felborult az adott testrész érzelmi képviselete terén.
A teljes fogvesztés, a teljes visszavonulás jele- időskorban gyakoribb - az Én feladása, elfáradása miatt.

Forrás: paramedic.hu, kép: internet